Indiferent dacă acum ai achiziționat o nouă locuință, sau vrei să faci unele schimbări într-o locuință mai veche, mai mult ca sigur vei dori să adopți un stil care să fie în tendințe. Pentru a oferi un aer modern locuinței tale nu trebuie neapărat să apelezi la un designer de interior, ci poți chiar tu să te ocupi prin adoptarea unor idei simple, dar care vor avea un impact vizual mare.

 

4 lucruri pe care le poți adopta pentru a acorda locuinței tale un aer modern

 

În mod evident, te poți inspira din mai multe surse care sunt cele mai noi tendințe în materie de amenajarea unei case. Dar nu uita să te gândești și la partea funcțională a lucrurilor. Sunt unele aspecte utile pe care le poți lua în considerare care sunt în același timp ușor de adoptat și vor oferi un aer de modernitate.

  1. Alege doar două culori

Ar fi bine să începi  prin a te gândi la culorile predominante care să se regăsească atât pe pereți, cât și în mobila pe care o alegi. În mai multe exemple pe care le vei găsi în diferite surse vei vedea că în majoritatea cazurilor sunt doar două culori predominante, de regulă culoarea albă în combinație cu o altă culoare mai intensă. Dacă alegi ca una dintre culorile principale să fi alb atunci va fi mult mai simplu să alegi parchetul și mobila care să se potrivească. 

2. Încălzire prin pardoseală

Un alt lucru pe care îl poți adopta pentru un aer modern este să alegi încălzirea prin parchet. Acest lucru are și o funcționalitate practică, anume vei putea să te încălzești mai repede în sezonul rece. De asemenea, vei câștiga spațiu deoarece nu vei avea calorifere care să ocupe spațiu. Dacă alegi această metodă de încălzire ai putea alege un parchet triplu stratificat gri precum cel de la Valprestparchet.ro care să se potrivească cu restul mobilei. 

3. Mobile suspendată

Aerul de modernitate poate fi oferit și de către alegerea unei mobile suspendate. Ai putea alege o mobilă din mai multe corpuri care vin suspendate pe perete, indiferent că ai în vedere mobilă pentru sufragerie sau pentru bucătărie. De asemenea, poți profita să te folosești de fiecare perete gol pe care îl ai la dispoziție. Partea utilă a acestui tip de mobilă este că face mult mai facilă accesul aspiratorului sub mobilă, astfel că vei putea curăța parchetul mai ușor. 

4. Alegerea ușilor

Cele mai frumoase uși pe care le poți pune și cele mai indicate sunt cele din lemn. Dacă ai un spațiu mai redus și o ușă pliabilă este mai utilă, sunt mai multe modele de uși din lemn și cu sticlă sau oglindă care se pot glisa. În cazul în care nu găsești uși în culoarea pe care o dorești, poți să o vopsești chiar tu în ce culoare dorești pentru a se integra cât mai armonios cu restul mobilei. 

În concluzie, sunt anumite elemente pe care le poți adopta pentru a oferi locuinței tale un aer modern, dar care să fie și utile. Deși ele presupun o investiție mai mare pentru moment, sunt lucruri pe care le vei folosi mulți ani. De asemenea, încălzirea prin parchet și mobile suspendată sunt lucruri care vor rămâne în trend pentru o perioadă lungă de timp. 

Sursa foto: Unsplash.com

De interes:  Minoră din Bocşa, dispărută fără urmă de 24 de ore!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.