Viorica Dăncilă l-a împins de la spate pe Adrian Torma să taie salariile din primărie! „Guvernul PSD a produs un haos în administrația locală”

Haosul produs la cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local de la malul Dunării, în urma propunerii edilului Adrian Torma de diminuare a salariilor de bază a angajaților Primăriei cu 15%, îi determină pe reprezentanții Uniunii Salvați România să nu îndrepte degetul către inițiatorul proiectului de hotărâre, ci spre actualul Guvern.

Unele măsuri prost inspirate ale Guvernului Dăncilă par să fie motivul pentru care mai multe administrații publice locale, nu doar cea de la Moldova Nouă, se vor duce-n cap, în opinia organizației USR Moldova Nouă. Despre cum vede partidul proaspăt intrat în spectrul politic de la malul Dunării propunerea lui Torma de a reduce salariile, Doina Vrăjitor, președinte USR Moldova Nouă, declară pentru expressdebanat.ro: „Guvernul PSD a produs un haos în administrația locală. Nu doar la Moldova Nouă, dar și în orașele dezvoltate. Măsurile Guvernului au declanșat tăieri semnificative din bugetele primăriilor”.

Vrăjitor nu se oprește aici și vorbește inclusiv despre o altă tentativă de schilodire a celor din orașul de la Dunăre, atât din punct de vedere al dezvoltării urbei, cât și din punct de vedere economic: punctul vamal de trecere a frontierei cu bacul spre Serbia. „Vorbim despre același Guvern care stopează dezvoltarea orașului nostru și uită să semneze de peste un an o hotărâre de deschidere a punctului vamal de trecere cu bacul spre Serbia, care ar oferi noi premise de dezvoltare pentru întreaga zonă cărășeană a Clisurii Dunării”.

Dacă este mai bună măsura pe care a dorit să o aplice primarul Torma (diminuarea salariilor) sau cealaltă variantă rămasă – destituirea unei mari părți din personal – șefa USR-iștiilor de la Dunăre nu vrea să comenteze prea mult, întrucât partidul din care face parte nu a participat la alegerile locale din 2016, aceștia neavând oameni în Consiliul Local pentru a putea lua decizii.

De interes:  Arborele miraculos de la Băile Herculane !

Doina Vrăjitor mai completează că prioritatea orașului Moldova Nouă nu ar trebui să se rezume la bătăliile date în cadrul mesei decizionale când există nenumărate probleme care-și așteaptă aici soluția: „Nu considerăm că, pentru oamenii din Moldova Nouă, o luptă politică dată în Consiliul Local reprezintă o temă de interes, când există atâtea probleme în orașul nostru. Sigur, o administrație performantă este capitală pentru îndeplinirea cerințelor comunității și aceasta se află în mâinile celor care au beneficiat de încrederea cetățenilor. În acest caz: al primarului și aleșilor locali.”, a concluzionat liderul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.