Urmează să pleci în vacanță cu cel mic? PATRU aspecte la care să fii atent, atunci când călătorești cu bebelușul în mașină

Urmează să pleci în vacanță cu cel mic? PATRU aspecte la care să fii atent, atunci când călătorești cu bebelușul în mașină

O călătorie alături de cel mic trebuie pusă la punct, înainte de plecarea propriu-zisă. Atunci când pleci cu bebelușul pe o distanță mai lungă, trebuie să te asiguri că are parte de tot confortul, dar și de siguranță. De aceea, există o mică listă cu anumite elemente pe care nu ar trebui să le ignori, atunci când te pregătești de concediu. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte esențiale cărora să le acorzi atenție, atunci când pornești la drum lung alături de copilul tău.

Iată ce trebuie să ai cu tine, atunci când călătoria cu cel mic se va face cu mașina:

  • Înainte să pleci în vacanță cu copilul tău, trebuie să îți faci o listă cu toate lucrurile necesare pentru el. Trebuie să îi asiguri nu doar confort, ci și siguranță. De aceea, atunci când călătorești cu mașina, cel mic trebuie să stea comod, să aibă mobilitate și să simtă experiența într-un mod cât mai plăcut. Desigur, și pentru părinte trebuie să fie la fel. Când porniți la drum cu autoturismul, ar fi indicat să ai un scaun auto special pentru copil. De exemplu, ai putea opta pentru un Cybex Sirona 360, pentru copii până în 18 kilograme, de la Babymatters.ro. Tetiera poate fi ajustată, are sistem de siguranță, funcție de înclinare cu o singură mână și materialul din care este fabricat scaunul auto absoarbe forțele unui impact.
  • Pe de altă parte, atunci când pleci în călătorie cu bebelușul, trebuie să ai un bagaj special doar pentru el. Cel mic are nevoie de obiectele sale, de la cele de igienă, până la cele pentru hrană și joacă. Ar fi recomandat să alegi un bagaj compartimentat, care să te ajute să găsești mai repede orice obiect pe care îl cauți. Nu uita că mâncarea ar trebui depozitată în recipiente sigilate, ferite de temperaturile mult prea ridicate sau scăzute. Totodată, nu uita să ai mereu o sticlă de apă în mașină, pentru ca cel mic să fie hidratat pe tot parcursul drumului.
  • De asemenea, trebuie să ai în vedere și temperaturile care ar putea fi în locațiile în care veți ajunge. Copilul trebuie îmbrăcat corespunzător, pentru ca organismul să resimtă o temperatură constantă. Dacă vacanța se va desfășura în zone montane, asigură-te că bebelușul are încălțăminte adecvată și să nu îi lipsească o ținută impermeabilă. În condițiile în care concediul se desfășoară într-o zonă însorită, asigură-te că ai in bagaj o pălărie sau un material textil care să îi acopere capul, pentru a-l proteja în fața razelor soarelui.
  • Nu în ultimul rând, din mașina ta nu trebuie să lipsească nici cutia de prim-ajutor sau o mică geantă cu medicamente. Atunci când pleci la drum lung cu un copil, trebuie să îți iei toate măsurile de siguranță și să fii pregătit, ca părinte, de orice. De aceea, ar fi indicat să ai câteva medicamente speciale pentru el, dar și vitamine. În plus, trebuie să iei în considerare că o călătorie cu mașina ar putea deveni extenuantă pentru un copil mic. Pentru ca drumul să fie mai plăcut, stabilește din timp câteva opriri, pentru a mânca și a vă relaxa pentru câteva momente.

Călătoria cu autoturismul trebuie să fie efectuată în condiții cât mai sigure atât pentru copil, cât și pentru părinți. Întocmirea unei liste, înainte de plecarea de acasă, ar fi o soluție optimă, pentru a nu uita lucrurile esențiale. Odată ce toate aspectele sunt puse la punct, nu mai rămâne decât să te bucuri cu bebe de vacanță!

Sursă foto: Pexels.com

De interes:  Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.