Pisicile sunt animale de companie îndrăgite, dar nu primesc întotdeauna nutriția de care au nevoie. Medicii veterinari recomandă ca dieta pisicii dvs. să fie o combinație de hrană umedă și uscată, astfel încât să poată obține ce e mai bun din ambele. Hrănirea pisicii dvs. cu un amestec corect de hrană umedă și uscată este esențială pentru o hidratare optimă, pentru asigurarea unor niveluri adecvate de nutrienți și chiar pentru a o răsfăța ocazional.

Iată principalele beneficii de care pisica dumneavoastră poate avea parte dacă adoptați un stil de hrănire hibrid:

Optimizarea hidratării

Unul dintre cele mai importante motive pentru a hrăni pisicile cu o combinație de hrană umedă și uscată este acela de a promova o hidratare adecvată. În mod natural, pisicile primesc aproximativ 80% din aportul de lichide din alimentație, așa că este esențial ca hrana lor să includă un conținut suficient de apă pentru a susține sănătatea. Umiditatea din hrana umedă ajută pisicile să se hidrateze corespunzător și poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta probleme ale tractului urinar sau boli renale în timp.

Asigurarea unor niveluri adecvate de nutrienți

De interes:  Cele mai folosite flori pentru coroanele funerare și semnificația lor

Un alt beneficiu al hrănirii pisicilor cu o combinație de hrană umedă și uscată este acela că se asigură că acestea primesc toți nutrienții de care au nevoie în dieta lor. Deși atât alimentele umede, cât și cele uscate oferă anumite beneficii, combinarea diferitelor tipuri permite pisicilor să primească o nutriție mai completă la fiecare masă. Alimentele umede tind să aibă niveluri mai ridicate de proteine decât cele uscate, ceea ce le face o alegere excelentă pentru dezvoltarea masei musculare la pisicile care sunt subponderale sau care au nevoie de energie suplimentară pentru activități de joacă, cum ar fi vânătoarea sau alergatul după jucării. În schimb, alimentele uscate conțin, de obicei, cantități mai mari de carbohidrați care oferă energia suplimentară necesară pentru activitățile zilnice de bază, cum ar fi somnul sau îngrijirea, furnizând în același timp vitamine și minerale importante, precum și fibre pentru a susține sănătatea digestivă. Oferind ambele tipuri de hrană la masă, puteți fi siguri că pisica dvs. primește toți nutrienții de care are nevoie, fără a fi nevoie să suplimentați cu vitamine.

Răsfăț ocazional

De interes:  Amenajeaza-ti bucataria altfel - 3 idei iesite din comun pentru a avea o bucatarie unica

În cele din urmă, hrănirea pisicii dumneavoastră cu o combinație de hrană umedă și uscată oferă un alt beneficiu suplimentar – răsfăț ocazional! În timp ce majoritatea pisicilor preferă hrana umedă în locul celei uscate, deoarece este mai moale pentru gingiile lor și mai ușor de mestecat, unele pisici se pot bucura să aibă la dispoziție și o varietate de bunătăți uscate! Acestea vin în tot felul de forme și arome, cum ar fi bobițe crocante cu aromă de pește sau bucățele umede făcute cu pui adevărat – perfecte pentru atunci când doriți să vă răsplătiți prietenul felin cu ceva special! Combinarea diferitelor texturi într-o singură masă poate face ca ora mesei să fie mai distractivă pentru pisicuța dumneavoastră, oferindu-i în același timp nutriția esențială de care are nevoie! Așadar, puteți găsi cea mai bună mâncare umedă pentru pisici aici, împreună cu nenumărate sortimente de hrană uscată.

Hrănirea animalului dvs. de companie cu o combinație de alimente umede și uscate de la Hornbach.ro este esențială pentru a optimiza nivelul de hidratare, pentru a asigura un aport nutritiv adecvat, precum și pentru a-i oferi un răsfăț ocazional atunci când dorește! Oferindu-i prietenului dumneavoastră felin acest echilibru între alimentele moi și umede împreună cu gustări crocante, el va rămâne sănătos, bucurându-se în același timp de fiecare îmbucătură!

 

De interes:  Momentul „penibil” al excluderii lui Torma din PNL, analizat de Orban

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.