Turismul in Creta este vizibil afectat de coronavirus

Turismul in Creta este vizibil afectat de coronavirus

Creta obtine anual peste 3.2 miliarde de euro doar din turism. Suma aceasta este obtinuta doar daca Creta este vizitata de peste 5 milioane de turisti insa anul acesta autoritatile se declara multumite daca vor veni macar 40 % dintre ei asa cum se specifica si in https://www.site-pedia.ro/18-Turism/.

   Cat de tare a lovit de fapt pandemia

“Creta este o maşinărie de turism, are mai mult de 5 milioane de turişti anual, deci 50 de milioane de nopţi dormite, luând în calcul că fiecare ar sta 10 zile pe insulă, în medie. Din totalul turiştilor, cam 300.000 sunt români. Pentru anul în curs, există trei scenarii. Primul ar fi să vină 30% din cele 5 milioane, mai jos de 30% sau mai sus de 30%. În cel mai optimist scenariu, dacă ar veni măcar 40% am fi mulţumiţi. Sperăm ca anul acesta să lucrăm mai mult pentru a ne pregăti terenul la iarnă, în speranţa că se va găsi un vaccin sau un medicament care să stopeze pandemia. Cei care vin acum petrec foarte bine, pentru că insula este liniştită, dar de la anul se aşteaptă să se lucreze la capacitatea normală”,  a declarat Kyriakos Kotsoglou comisar pentru turism.

De interes:  Încă o premieră pentru Timișoara! Capitala Banatului, la același nivel cu Bucureștiul!

Potrivit acestuia turismul reprezinta 49 -50 % din economia Cretei. “Acesta este şi motivul pentru care toată lumea trece foarte greu prin această criză. Este o perioadă foarte dificilă”, a mai adaugat acesta.

In sezonul 2020 poderea persoanelor care muncea anul trecut a ajuns abia la 30% si in proportie tot de 30% dintre hoteluri au deschis.  Statul le va da un ajutor de 50 de euro pe luna persoanelor care nu mai lucreaza in turism anul acesta. “100.000 de angajaţi lucrau în turism anul trecut, deci acum lucrează 30.000. Mulţi dintre angajaţii care lucrează vara în domeniul hotelier sunt oameni care aparţin insulei şi au la rându lor mici suprafeţe de pământ cultivate şi se vor concentra pe ele şi vor scoate bani de acolo, din măsline, ulei de măsline, portocale…După turism, cretanii mai au producţie de ulei, miere, sunt crescători de animale, producţie de brânză. 50% din profitul insulei vine din turism, iar 50% restul activităţilor”, a mai explicat Kyriakos Kotsoglou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.