Tot ce trebuie să știi depre Arduino

Să înveți mai multe despre electronică sau despre programare este foarte ușor și foarte interesant, alegând să folosești Arduino. Este vorba despre un material echipat cu un program pentru învățarea electronicii, dar care permite în același timp și formarea în programarea informatică.

Atunci când vorbim despre Arduino, vorbim despre acele plăci electronice programabile, care au procesoare și memorie. Pe aceste plăci, este posibil să conectezi diferite elemente, mai ales contacte electrice, o cameră sau un captator de umiditate.

O placă Arduino, precum cele de pe https://www.bitmi.ro/arduino, este de fapt un creier capabil să te ajute să faci unele montaje electronice, pentru ca acestea să devină inteligente. Poate astfel să anime aparatele mecanice. Atunci când vorbim despre aceste plăci, auzim cel mai adesea, anumiți termeni precum microprocesor sau ATMega 168 sau ARM Cortex – M3. Sunt cuvinte ce fac referire la procesorul ce însoțește o astfel de placă.

Trebuie să mai precizăm că Arduino este open source, adică poți copia o schemă inițială pentru a începe să creezi obiecte electronice interactive.

De interes:  Felicitări, Iulia Berciu!

De ce trebuie să folosești și tu Arduino sau să alegi un kit Arduino?

Arduino este foarte ușor de utilizat. Din acest motiv, foarte multe persoane pasionate de domeniul electronicii sau informaticii se folosesc de această placă. Nu ai nevoie de cunoștințe aprofundate în electronică. În plus, pe Internet se regăsesc foarte multe tutoriale pentru a facilita folosirea sa.

Limbajul său de programare este foarte simplu. Din acest motiv, a fost creat initial pentru a ajuta studenții în conceperea unor materiale sau în programare.

Dacă vrei să creezi și unele materiale interactive, ai nevoie tot de Arduino. Poți să creezi diferite proiecte de automatizare fără să cheltui prea mulți bani.

Ce poți face cu un kit Arduino?

  • Să controlezi o lumină LED de la distanță, să o pornești sau să o oprești. Este un proiect foarte simplu, foarte ușor de realizat. Controlarea luminii LED de la distanță este un lucru care te va ajuta să înveți mai multe despre codare.
  • Poți produce un sunet. Este de ajuns o placă Arduino, o boxă și două fire pentru a le conecta și a produce sunetele pe care le dorești.
  • Poți crea un sistem de alarmă. Este un proiect foarte simplu. Ai nevoie de un kit Arduino pentru începători și de câteva elemente suplimentare.
De interes:  MSCards.ro: Pionieratul Soluțiilor Personalizate de Identificare și Acces

Arduino este o placă compatibilă cu diverse sisteme de exploatare. Compușii unui kit Arduino au o popularitate din ce în ce mai mare, excepțională chiar, nu doar în rândul experimentaților, ci și în rândul începătorilor. Se fac și în școli cursuri de programare sau de inițiere, datorită facilității sale de utilizare.

Grație unui cod C, mult mai simplu, cei care folosesc Arduino, pot ajunge să scrie un cod mai clasic. Pentru cei care sunt profesionști, o placă Arduino reprezintă o modalitate mai accesibilă pentru a câștiga mai mult timp. Plăcile Arduino sunt foarte ușor de utilizat și facilitează orice control asupra materialului.

Se oferă posibilităși nenumărate prin intermediul unui microcontroler. Mai ai nevoie doar de pasiune și de creativitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.