Căutarea unor modele noi de gresie pentru baie sau bucătărie reprezintă partea cea mai distractivă a procesului de renovare. În schimb, îndepărtarea plăcilor de gresie existente și montarea plăcilor noi sunt etapele care necesită efort, timp și atenție. Deși ocazional este posibil să aplicați plăci noi deasupra plăcilor existente, cel mai recomandat este să nu optați pentru această scurtătură. Cel mai indicat este să îndepărtați plăcile existente pentru a vă asigura că dispuneți de o bază solidă și stabilă.

Ce materiale sunt necesare pentru îndepărtarea plăcilor de gresie?

Când îndepărtați plăcile existente de gresie, veți avea nevoie de câteva echipamente de bază. Ușurința cu care se poate îndepărta gresia veche depinde de cât de bine a fost montată în primul rând, precum și de tipul de material din care este fabricată. De exemplu, gresia solidă din piatră este mai grea și mai groasă decât plăcile ceramice. Pentru a îndepărta gresia, veți avea nevoie de o daltă de zidările, dar și de un ciocan. Un racletor robust este, de asemenea, util. Este recomandat întotdeauna să purtați ochelari de protecție și alte echipamente de protecție pentru a vă proteja ochii și mâinile de cioburile de gresie care v-ar putea răni. Înainte de a iniția acest proiect de îndepărtare a gresiei, asigurați-vă că dispuneți de ochelari de protecție, de mănuși de protecție, de mască împotriva prafului, de un racletor, de un ciocan și de o daltă de zidărie. Explorați gama amplă de scule ingcomag pentru a vă echipa cu toate dispozitivele necesare înainte de a vă demara proiectul de renovare.

De interes:  De ce sa alegi o masina noua?

Pregătirea spațiului pentru îndepărtarea gresiei vechi

Pregătiți spațiul îndepărtând orice piese de mobilier sau aparat care ar putea împiedica procesul. Este esențial să vă îmbrăcați corespunzător, deoarece îndepărtarea plăcilor de gresie poate provoca răni. Asigurați-vă că vă acoperiți brațele și picioarele și că purtați mănuși, ochelari de protecție, pantofi închiși și o mască de praf. Acoperiți toate suprafețele care nu doriți să intre în contact cu praful și puteți utiliza folii de plastic pentru a face acest lucru. De asemenea, se va merita din plin să acoperiți ușile din camerele adiacente cu folie de plastic pentru a limita daunele care sunt cauzate de praf. Deschideți ferestrele cât mai larg posibil pentru a menține aerul curat în încăpere în timp ce lucrați. Dacă este cazul, verificați plintele. Dacă există plinte montate deasupra plăcilor de gresie, ar trebui să fie îndepărtate înainte de a începe.

Îndepărtarea gresiei vechi

Cel mai recomandat este să începeți cu o placă de gresie care se desprinde deja, care este crăpată sau deteriorată. Dacă toate plăcile sunt intacte, atunci folosiți ciocanul pentru a lovi placa până când aceasta se mișcă suficient cât să puneți dalta dedesubt. Așezați dalta sub placă pentru a ridica marginea și loviți capătul dălții cu un ciocan pentru a reuși astfel să ridicați placa de la bază. Nu vă faceți griji dacă placa nu se ridică dintr-o singură bucată, deoarece este foarte frecvent ca plăcile să se spargă în timpul procesului. Continuați să îndepărtați plăcile cu dalta și ciocanul până când toate plăcile de gresie sunt dislocate. Dacă plăcile au fost montate folosind un adeziv modern pentru gresie și așezate apoi pe un substrat pe bază de ciment sau placaj, atunci instrumentele de mână simple ar trebui să fie suficiente pentru a le îndepărta. Totuși, dacă încercați să îndepărtați plăci de gresie din mortar solid, cel mai bine este să achiziționați sau să închiriați echipamente specializate, cum ar fi o racletă electrică de mână.

De interes:  Beneficii ale terapiei prin masaj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.