Topul Firmelor premiază cele mai de succes afaceri la final de octombrie

La fel ca în fiecare an, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor la Centrul Regional de Afaceri. Evenimentul este programat în acest an la data de 25 octombrie, iar clasamentul se face în baza unei metodologii unice și unitare la nivel național.

În clasamentul pentru 2018 se regăsesc 10.232 de firme, dintr-un total de 31.118 care au depus bilanțul de contabilitate pentru exercițiul financiar trecut. Dintre afacerile care au îndeplinit criteriile de eligibilitate sunt evidențiate 1.814 de firme care au prins podiumurile (locul I, II și III) structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 de grupe (conform codului CAEN) şi cinci clase de mărime. CCIAT va acorda și Trofeul de excelență pentru companiile care au prins primele trei locuri în ultimii 7 ani. Companiile care sunt la zi cu cotizația la CCIAT primesc o bonificație de 10% la punctajul total al clasamentului.

De interes:  Suplimentele nutritive- produse din inima naturii

Condițiile de realizare a topului sunt cele conform legii. Firmele trebuie să îndeplinească următoarele condiții referitoare la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minimum 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă; firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

La fel ca în anii anterior, va exista și Topul instituțiilor de învățământ superior și se vor acorda premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizările deosebite. Premiile vor fi oferite de conducerea CCIA Timiș, de oficiali ai administrației publice locale – prefectul Județului Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, primarul municipiului Timișoara, de personalități ale mediului diplomatic și universitar. Ceremonia va fi urmată de un dineu și de momente artistice.

De interes:  Furnalele nu s-au stins niciodată, doar ard în zări nemărginite! CSM Reșița, victorie uriașă cu U Cluj

Topul Firmelor din județul Timiș reunește peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociaţii de afaceri și camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori și parteneri ai CCIA Timiş, mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.