Cu doi ani înainte de 2021, an în care Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, orașul din Banatul de câmpie stă dezastruos la infrastructura sportivă. Stadionul „Dan Păltinișanu” ar urma să fie demolat din toamnă, cu nimic concret despre ce se va ridica în loc. Sala polivalentă de mare capacitate e doar un proiect rămas și acum în aer, fără o locație concretă. Sala de sport de la Baza 2 nu e nici acum finalizată, deși în curând se împlinesc 9 ani de la începerea proiectului! Iar la terenul de rugby din Ronaț se lucrează în ritmul melcului din toamnă.

Consiliul Județean Timiș are prins în bugetul pentru anul 2019 și o sumă pentru demolarea arenei „Dan Păltinișanu”. Președintele Călin Dobra a spus că după vacanța de vară, instituția se va ocupa de demersurile pentru demolare. Ce va urma după ce buldozerele își vor face treaba, nu știe însă nimeni! Mai mult decât atât, preferințele Companiei Naționale de Investiții pentru proiecte de stadioane noi vizează în mod clar, deocamdată, doar Muntenia și Oltenia. Autoritățile județene spun că demolarea e primul pas pentru a ridica o arenă modernă pe locul „Marelui oval”, dar nimeni nu le poate garanta timișorenilor că perioada dintre demolare și finalizarea unei noi arene nu va vitregi orașul ani de zile de un stadion omologabil pentru Liga I.

De interes:  Sprijin pentru spitalele orășenești din vestul țării! 1,5 milioane pentru aparatură medicală

Timișoreanul Cosmin Contra, selecționer al naționalei României în prezent, pare să fie optimist în privința aceasta. „Guriță” consideră că demolarea e necesară pentru ca un stadion modern să fie ridicat în capitala Banatului. Contra nu a uitat să le sugereze autorităților că bat pasul pe loc și cu stadionul, și cu sala polivalentă! „Timișoara are nevoie de o sală polivalentă nouă, are nevoie de un stadion nou. Eu cred că acest oraș cu tradiție în fotbalul românesc are nevoie de infrastructură la nivel de sport și sper din toată inima cât mai repede autoritățile locale să se pună de acord și să îndeplinească aceste proiecte”, a declarat Contra.

Și dinamoviștii vor stadion nou la Timișoara!

Altfel, totuși dorința autorităților locale pentru modernizarea infrastructurii sportive pare să fie una nu tocmai entuziastă. Mai degrabă, dorința de a vedea un stadion nou și plin în capitala Banatului e mai arzătoarea printre oamenii de fotbal, inclusiv cei care nu au avut nicio legătură cu Poli! Printre ei se regăsește Ioan Andone, actualmente implicat la FC Voluntari, dar dinamovist pur-sânge. „Ar trebui să se unească și să facă o echipă de Liga I, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, indiferent că poate de multe ori eu n-am fost iubit aici. Știu că se va dărâma și am văzut proiectul. Eu sper să-l vedem pe cel nou și să ne invite la inaugurare și pe noi, să facem un meci de old-boys”, a precizat Andone, prezent sâmbătă la meciul caritabil de la Timișoara.

De interes:  Urmează licitația pentru lărgirea drumului spre Moșnița Nouă. Începerea lucrărilor depinde de participanți

Un nou meci pe cel mai mare stadion din oraș va fi miercuri, de la 18.30. Este vorba de finala Cupei României, faza județeană, dintre echipele Carani și Avântul Periam.

UPDATE: Miercuri dimineața, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu, va veni în vizită în județ, inclusiv la Stadionul ”Dan Păltinișanu”! Cel mai probabil, va face un anunț despre viitorul proiect al arenei.

CITEȘTE ȘI: Meciul Deceniului s-a jucat sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”! Cosmin Contra și marii fotbaliști români, împreună pentru o cauză nobilă

Sursa foto: Constantin Duma 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.