Temperaturi neobișnuit de mari, pe final de septembrie. Zonele lovite de ploi – prognoza meteo pe o lună

Ploi torențiale și temperaturi peste 30 de grade, în mai multe zone din țară. Vremea trece, în următoarele zile, dintr-o extremă în alta. Iată ce ne așteaptă în octombrie!

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, mai ales în zona Munților Apuseni și în nord-vestul extrem, dar și deficitar în sud-estul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în jumătatea nord-vestică a țării.

De interes:  ANM anunță vreme severă, ger și zăpezi consistente. Când începe să ningă puternic în România

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare în nord-vest, dar local și în rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.