Table interactive si avantajele lor

Daca alegi table interactive cu echipament de proiector, ar trebui sa acorzi atentie zgomotului de la ventilatoarele din proiector, deoarece exista diferente in functie de model. Daca un dispozitiv este echipat cu un mod de economisire a energiei, aceasta functie poate fi utilizata pentru a reduce zgomotul. 

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca luminozitatea ecranului nu este afectata in acelasi timp. Cand vine vorba de table interactive, se poate face o distinctie intre tablele magnetice si cele sensibile la atingere. 

Cele magnetice sunt foarte robuste, rezistente la zgarieturi si impact. Pentru ele sunt folosite doar instrumente analogice, cum ar fi creioane speciale, rigle si magneti. Pe de alta parte, tablele sensibile la atingere sunt operate prin intermediul unui ecran tactil. 

Pe langa scrierea si desenul manual, este posibila si utilizarea instrumentelor speciale virtuale. In functie de dispozitiv, intregul continut al ecranului poate fi sters si manual. Cu toate acestea, instrumentele analogice ale tablelor magnetice nu pot fi folosite aici, deoarece ar distruge suprafata sensibila. Modelul de lux, este tabla interactiva gigantica cu un ecran tactil deosebit de mare. Este compact si poate fi montat discret.

Table interactive – Caracteristici obligatorii

Producatorii isi extind in mod constant functiile produselor lor, dar focusul propriului catalog de cerinte, ar trebui sa fie ajustat inainte de a face o achizitie. Daca o companie lucreaza cu grafica, imagini sau videoclipuri de inalta calitate, este logic sa achizitioneze table interactive cu o dimensiune adecvata si o rezolutie buna. 

Cand vine vorba de utilizarea tablelor interactive pentru apeluri in conferinta, se pune intrebarea daca afisajul ar trebui sa fie folosit doar pentru notele care urmeaza sa fie transmise in flux sau daca este nevoie si de echipament de camera si microfon. Pentru majoritatea companiilor, este recomandabil sa achizitioneze table interactive care accepta mai multe puncte de atingere sau multi-touch. 

In acest fel, mai multe persoane pot scrie pe tabla in acelasi timp si gesturile de zoom sau rotire familiare de pe smartphone-uri, poate fi folosit pentru sarcini specifice. Difuzoarele integrate, asigura o calitate buna a sunetului pentru redarea continutului multimedia. De asemenea, este important ca software-ul tablei interactive sa fie compatibil cu sistemele de operare existente. 

Table interactive multimedia 

Unele dintre cele mai importante caracteristici ale multimedia, sunt noile forme de interactivitate. Interactivitatea inseamna posibilitatea de interventie si control in procesele asistate de calculator. In functie de aplicatie, tablele interactive permit utilizatorului sa intervina in program si astfel sa influenteze cursul acestuia. 

Interactivitatea are loc la diferite niveluri. Cu cat este mai mare libertatea de actiune a utilizatorului, cu atat mediul este mai interactiv. Lectiile in care profesorul utilizeaza table interactive, devin mai spontane deoarece profesorul este capabil sa adapteze cursul lectiei la nevoile elevilor cu suportul digital. 

De interes:  Cum alegi manerele cele mai potrivite pentru portile tale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.