Studenții reșițeni se mută în campus! Anul acesta!

La campusul Universității „Efmimie Murgu” din Reșița, în care Uniunea Europeană a investit sume amețitoare, nu se vede prea mare agitație, dar conducerea instituției dă asigurări că până la finele anului studenții se pot muta în camere ultramoderne.

Ceea ce s-a construit pe mulți bani europeni la campusul UEM s-a făcut atât de prost încât mai niciun constructor nu a avut curaj să continue lucrarea. Cel puțin așa se vorbește pe holurile universității. Într-un final s-a găsit cineva care s-a apucat de treabă. De data asta, pe fonduri guvernamentale, cele europene s-au închis înainte ca lucrările de la Reșița să fie finalizate. „Finalizarea perioadei pe fonduri europene a făcut ca această lucrare să fie finalizată din fonduri proprii. Sigur, la nivel de minister s-au făcut diligențele necesare pentru a putea obține și diferența de fonduri pentru a finaliza activitățiile și/sau lucrările de construcție care nu au fost terminate, respectiv cele care au fost făcute, dar care cu timpul s-au degradat. Cu câteva saptămâni în urmă au fost deblocați aproximativ 5 milioane de lei, pe care Universitatea i-a avut în sold pentru finalizarea acestui obiectiv, cămin, cantină și care la momentul la care discutăm sunt deblocați”, a precizat prorectorul UEM, Cristian Chioncel. 

În momentul de față, campusul are un constructor, care are semnat un contract cu Universitatea prin care își asumă să termine lucrările până la finele acestui an. „A trecut, din păcate, mult timp pentru a întregi bugetul necesar acestei lucrări și nu ascund faptul că am avut nenumărate licitații pentru a găsi un constructor care să vină și să finalizeze acest campus. Contractul pe care noi îl avem încheiat cu acest constructor prevede ca la finele acestui acestui  an calendaristic, nu universitar, lucrările să fie finalizate”, a mai spus Chioncel. 

De interes:  Circ pe banii bocșenilor! Răfuieli politice, răzbunări personale, alocări bugetare ilegale, abuz în serviciu și dosare penale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.