Sprijin pentru spitalele orășenești din vestul țării! 1,5 milioane pentru aparatură medicală

Șase spitale orășenești din vestul țării vor primi finanțare de la Consiliul Județean Timiș. Printr-o schemă de minimis, unitățile spitalicești vor beneficia de finanțare pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară.

Este vorba de Spitalul Municipal Timișoara, precum și de cele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget, care vor beneficia de sprijin financiar nerambursabil. Unitățile spitalicești vor primi câte 250.000 de lei fiecare.

„Sănătatea este o prioritate pentru Consiliul Județean Timiș. Am reușit să semnăm contractele de finanțare pentru achiziția de aparatură medicală de calitate pentru spitale din Timiș. În cadrul bugetului pe anul 2019 a fost alocată o sumă de 1.500.000 lei pentru acest proiect. Este pentru prima dată când Consiliului Județean Timiș finanțează direct spitalele. Beneficiarii acestui proiect sunt șase spitale din Timiș. Vreau să asigur că anul 2020 se va continua cu finanțarea pentru achiziționarea de aparatură medicală. Schema de minimis ne permite să ne ducem cu maximum 200.000 de euro pentru o perioadă de trei ani. Am vizitat unele spitale din județul Timiș și trebuie să recunosc că au nevoie de investiții. Sunt foarte mulți profesionoști și au nevoie de aparatură medicală.”, a precizat Călin Dobra, președintele CJ Timiș

De interes:  Cum purtam un colier argint

În urma sprijinului financiar, Spitalul Municipal Timișoara va fi achiziționa un aparat pentru centrul de boli oculare. În privința celui din Jimbolia, acesta va avea nevoie de trei echipamente pentru gastroenterologie, un aparat pentru sprijinirea activității de ginecologie și în activitatea de fizioterapie. La unitatea medicală din Făget, va fi achiziționată aparatură pentru Radiologie, Pediatrie, Chirurgie și Ortopedie. Banii obținuți din finanțare vor merge la spitalul din Lugoj pentru dotarea cu aparatură medicală a cabinetelor de ORL și Chirurgie. Unitatea spitalicească din Sânnicolau Mare va achiziționa aparatură pentru laboratorul de Radiologie și pentru sala de operații, iar la cel din Deta va avea nevoie de un analizator de gaze sanguine și un sterilizator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.