În zonele în care nu plouă în mod regulat, fermierii trebuie să muncească din greu pentru a crește culturi sănătoase. Desigur, noile sisteme de irigații le vin în ajutor. 

Seceta și vântul sunt probleme cu care se confruntă fermierii atunci când încearcă să le ofere apă plantelor. În plus, accesul la apă în sine este adesea problematic. Există multe sisteme de irigații care diferă în ceea ce privește costul și capacitatea. 

Irigare prin picurare

O modalitate de a aduce apa către plante, este de a o direcționa direct spre rădăcini folosind un sistem de irigare prin picurare. Deși această metodă nu este ieftină, totuși sistemul de irigații este amplasat pe tot câmpul. 

Avantajul său clar este că reduce costurile cu apa. Irigarea prin picurare poate fi, de asemenea, utilă pentru anumite forme de câmp sau pante. Există, de asemenea, sisteme de irigații prin picurare mobile și precise, care utilizează furtunuri de picurare pe un sistem central, menținând șinele roților uscate.

Sisteme de irigat pivot centralizat

Această metodă de irigare include grinzi lungi de oțel, duze de aspersoare și un pivot (de obicei electric) în jurul unei baze centrale.

Astfel de sisteme ajută la irigarea întregului câmp. Interesant este că mulți fermieri utilizează monitorizarea de la distanță a sistemelor de irigații. Când vine vorba de fertilitate, telecomanda economisește timp, acesta fiind un avantaj pentru fermieri.

Noi tehnologii

Pe piața în domeniu apar constant noi sisteme de irigații, inovatoare, pe măsură ce se schimbă cerințele de mediu. Din ce în ce mai multe țări se uită mai atent la consumul de apă pentru agricultură. Fermierii își monitorizează acum sistemele de irigații cu afișaje, aceasta fiind una dintre numeroasele îmbunătățiri. De asemenea, accentul se pune acum pe aplicațiile mobile.  

IRTEC produce echipamente și sisteme de irigații de mai bine de 25 de ani. Datorită investiției lor constante în instalații de producție de înaltă tehnologie, IRTEC oferă acum clienților o gamă largă de echipamente de irigare care au o calitate garantată, sunt ușor de utilizat și au prețuri competitive

Producătorul acestor tipuri de utilaje oferă o gamă largă de sisteme de irigat și soluții pentru fiecare proiect. Sistemele de irigații funcționează perfect chiar și la presiuni și volume foarte mici. 

Noua generație de produse software este concepută special pentru a economisi energie, apă și timp. Performanța sistemului poate fi monitorizată de la distanță și ajustată, utilizând tehnologia GSM. 

Ai probleme cu presiunea apei?

Cu sistemele de irigat IRTEC această problemă va dispărea. Furtunul realizat din material special din polietilenă are o rezistență ridicată. Turbina sistemului este fabricată din aliaj de aluminiu special cu by-pass integrat și regulator de viteză. 

Furtunul este dotat cu egalizator de viteză și compensator de viteză pentru derulare, fiind controlat de o supapă by-pass, și în funcție de înfășurarea furtunului de pe tambur, se menține o viteză de înfășurare constantă. 

Sistemul de irigații este proiectat pentru a obține performanțe superioare, cu pierderi minime de presiune.

De interes:  Alertă pe Semenic! Tânăr de 26 de ani, rătăcit pe munte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.