Și totuși… stadionul nu se demolează! „Dan Păltinișanu” mai poate fi închiriat

Deși au existat discuții în acest sens, Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara va rămâne în picioare, ceea ce înseamnă că va mai putea fi utilizat de ASU Poli, Ripensia sau de echipa de rugby Timișoara Saracens. Deși altele erau promisiunile în urmă cu o lună, acum proprietarul, Consiliul Județean Timiș, spune că nu se va muta niciun ac până când nu se semnează contractul de finanțare și execuție al noii arene.

În ședința de plen de joi, consilierii județeni au aprobat o rectificare de carte funciară referitoare la suprafața de teren a CJT pe care se află stadionul. Este vorba de o modificare de la 55.423 mp la 57.950 mp, ceea ce înseamnă un plus de 2.527 mp. În urmă cu o lună, Ministrul Dezvoltării, Dan Suciu, a precizat la Timișoara că pentru un proiect nou, Compania Națională de Investiții trebuie să primească un teren liber de sarcini. Călin Dobra, președintele CJT, speră să poată preda însă terenul CNI luna viitoare, fără nicio demolare. „Cu această rectificare de carte funciară s-au rectificat toate problemele patrimoniale. Sper ca la următoarea ședință să facem demersurile pentru tot ceea ce înseamnă preluarea de către companie a acestei investiții”, a precizat Dobra.

De interes:  Cele mai rapide și mai eficiente soluții pentru a combate durerile musculare!

Acest lucru înseamnă că arena e disponibilă în continuare pentru evenimente sportive, dar și pentru alte tipuri de evenimente, precum Festivalul Diskoteka. Zvonurile spuneau că stadionul se va închide și aveau ca „fundament” faptul că CJT are prevăzut în bugetul pe anul 2019 suma de 100.000 de lei pentru demolare. Pentru o operațiune de o asemenea anvergură însă suma este total insuficientă. Așadar, stadionul va putea fi închiriat în continuare. „Închiriatul, pe lângă faptul că va aduce și un venit la Consiliul Județean, deși e nesemnificativ, rămâne un sprijin pentru activitatea sportivă și culturală care se mai poate desfășura pe stadion”, a precizat Dobra.

În programul Guvernului există prins ca obiectiv construirea unui stadion de 30.000 de locuri în locul vechiului „Dan Păltinișanu”, însă pe lista de obiective sportive arena din Timișoara este pe locul 129! Dobra a confirmat că până nu se semnează un contract ferm, nu se va trece nici la demolări. „E greu de spus acum, sunt foarte multe proceduri. Nu vom demara demolarea stadionului până nu vom avea semnat contractul de finanțare și de execuție pentru construcția noului stadion”, a mai precizat liderul CJT.

De interes:  Când apelăm la o firmă de tractări auto

Sursa foto: cjtimis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.