Sfaturi pentru un dormitor mai sigur pentru bebelusi

Atunci cand decoreaza si pregatesc dormitorul bebelusului, parintii se pot concentra pe culorile peretilor, decoratiunile din camera, culorile si designul perdelelor, alegerea celui mai bun pat pentru copii si pot lasa sistemele de securitate pentru mai tarziu. Cand se intampla acest lucru, este posibil sa-si aminteasca sistemele de securitate dupa ce a avut loc un incident, speram ca nu este asa.

Prin urmare, daca sunteti unul dintre parintii precauti care nu pun in pericol siguranta copilului lor, acest articol va va incanta pentru ca va va ajuta sa va planificati un dormitor mai sigur pentru copilul dumneavoastra .

Alegeti patuturi sigure

Patutul este locul in care bebelusul va petrece cel mai mult timp, in special primele luni. De aceea, transformarea patutului intr-un loc sigur ar trebui sa fie prioritatea ta. Patuturile trebuie sa aiba balustrade pentru a preveni caderile, iar aceste balustrade trebuie sa fie reglate in inaltime pe masura ce copilul creste, astfel incat sa stea sau sa stea in picioare sa nu devina periculos. In plus, trebuie sa eliminati intotdeauna obiectele care il pot pune in pericol, cum ar fi protectiile care nu sunt legate de bare.

De interes:  Universitatea de Vest din Timișoara, apreciată la nivel european!

Asezati patutul departe de fereastra

Patutul ar trebui sa fie departe de ferestrele dormitorului, deoarece curiozitatea lui il poate determina sa doreasca sa exploreze in spatele ferestrei. In plus, daca fereastra este din sticla, acest lucru prezinta un pericol pentru bebelus in caz de spargere accidentala, tremuraturi sau cand un frate mai mic se joaca in interiorul camerei. Pe de alta parte, unele perdele au corzi lungi care se pot rasuci cu copilul si pot provoca sufocare sau vanatai care pot fi evitate cu o distanta rezonabila.

Sine de pat

In cazul in care bebelusul dvs. este deja la varsta in care incepe sa foloseasca un pat, puteti incepe cu sinele de pat, acesta este cel mai bun cadou pe care il puteti face in procesul sau de tranzitie de la patut la pat. Vezi o selectie frumoasa de paturi copii aici: https://conde.ro/pat-copii/.

Monitoare audio sau video

Daca copilul doarme deja singur in camera sa, un instrument de siguranta pe care nu-l puteti rata este monitoarele audio sau video. Astfel veti sti ce face bebelusul in camera lui sau va va avertiza daca se trezeste sau incepe sa planga.

De interes:  CJSU Caraș-Severin aprobă scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar

Asigurati ferestrele si usile

Ferestrele si usile sunt periculoase pentru bebelusul dvs., deoarece explorarea si incapacitatea sa de a masura pericolul il pot pune in dificultate. Puteti plasa incuietori speciale pe usile glisante si ferestrele care limiteaza latimea spatiului care poate fi deschis, puteti folosi si plase de siguranta pentru a preveni apropierea de fereastra. Un alt accident foarte frecvent in camera copiilor este calcarea pe degete cu usile, acest lucru poate fi evitat cu aparatoarele pentru usi , acestea nu vor permite inchiderea completa a usilor.

Conectori electrici

Este imposibil sa evitati conectorii electrici din camera bebelusului, veti avea nevoie de acesta pentru a conecta lampa, radioul ei etc. Ceea ce puteti face este sa ii protejati cu capacele de priza care inlocuiesc capacul traditional de priza sau sa folositi protectoare pentru impiedicarea lipirii degetelor.

Cabinet Blocker

Daca copilul dumneavoastra se taraste deja sau se plimba prin camera, pastrati dulapurile in siguranta cu dulapurile dulapurilor. Acest lucru ii va impiedica sa isi arunce toate hainele pe podea sau sa aiba acces la articole de toaleta care pot fi periculoase pentru bebelus, cum ar fi sampon, talc sau colonie. De asemenea, nu uitati sa nu aveti nimic la indemana copilului sau in afara dulapurilor.

De interes:  Știi ce este membrana geotextil ?

Protejati marginile mesei

Daca aveti mese sau dulapuri in camera, nu uitati sa protejati marginile cu protectii de colt, astfel incat sa evitati pauzele periculoase in cap, foarte tipic atunci cand copilul invata sa mearga.

Si daca doriti sa economisiti prin crearea unui dormitor mai sigur, va recomandam sa aruncati o privire asupra seturilor de siguranta care sunt alcatuite din protectii de colt, dispozitive de protectie pentru priza, incuietori pentru ferestre, incuietori pentru dulapuri, incuietori pentru toaleta, opritoare pentru usi, incuietori pentru sertare incuietori si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.