În ultima jumătate de an, războiul purtat la nivel de declarații publice, inclusiv în ședințele de Consiliul Local Timișoara sau Consiliu Județean Timiș, s-a răcit considerabil. Atacurile între cele două părți, care altădată formau alianța USL, sunt mult domolite. După o săptămână în care timișorenii l-au criticat vehement pe primarul Robu pentru haosul din trafic și stingerea flăcării din Cimitirul Eroilor, și senatorul PSD Adrian Diaconu a ridicat vocea, dar destul de timid!

Pesedistul a vrut să fie ironic și a punctat că îi pare bine că primarul se inspiră din pildele regelui Solomon și nu din învățăturile marelui strateg militar chinez Sun Tzu. Critica este, pentru neinițiați, referitoare la traficul infernal generat de lucrările la străzi. „Mă bucur că primarul nu se inspiră din Sun Tzu. Cred că se inspiră mai mult din pildele lui Solomon. Precum în pilda omului cu mulți copii care locuiau într-o singură cameră și căruia i s-a spus să-și bage și animalele în casă. Așa suntem noi acum, în situația de a ne băga capra în casă! Cu toate podurile și străzile blocate. La final, când vor fi terminate să ne bucurăm de situația pe care o aveam înainte ca traficul să fie dat peste cap.”, a precizat Diaconu, cu o vehemență slabă pentru nivelul haosului din traficul timișorean.

De interes:  „Simți că, parcă, este un oraș pus la perfuzii"!

Diaconu a precizat și că nu e normal că flacăra din Cimitirul Eroilor s-a stins dintr-o neglijență a administrației. „Mă surprinde lipsa totală de recunoștință pentru cei care au făcut ca Timișoara să fie ceea ce este astăzi, ca Românie să fie ceea ce este astăzi. Mă refer la eroii din 1989. Deși flacăra din Cimitirul Eroilor ar fi trebuit să fie eternă, a mai pâlpâit puțin, până s-a stins. Asta spune despre cum știm să ne respectăm eroii. Mai ales că dincolo de flacără se află monumentul dăruit Timișoarei și timișorenilor, în paragină, care poate oricând să cadă, în discreția nemeritată cu care a fost aruncat acolo. Monumentul Fidelității, care a fost propus de nenumărate ori să fie dus într-un alt loc, să se bucure de el și generațiile viitoare, stă în uitare.”, a mai spus Diaconu.

Coloana Fidelității stă în Cimitirul Eroilor și deoarece, în primul mandat al lui Nicolae Robu, cei de la UDMR s-au opus vehement mutării monumentului în Piața Bălcescu. Minoritatea maghiară susține că monumentul îi jignește, deoarece ungurii sunt înfățișați ca personaje negative la Revoluția din 1848. Coloana a fost dăruit de Casa Regală Austriacă Timișoarei, în semn de recunoștință pentru rezistența depusă față de revoluționarii maghiari.

De interes:  Descopera magia fotografiei cu Lights and Tales

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.