Oficial, echipa de baschet din cadrul clubului de drept public SCM Timișoara a pierdut și ultimul proces referitor la salariile neplătite în 2015 către foști patru jucători. Practic, conducerea clubului are acum două zile la dispoziție pentru a a stinge datoria de peste 150.000 de euro, altfel, echipa de baschet nu va fi primită în viitoarea ediție de campionat. Directorul clubului deținut de Primărie, Radu Țoancă, spune că problema se va rezolva.

În toamna lui 2015, pe vremea fostului club BC Timișoara, organizat ca ONG (intrat între timp în faliment), clubul a rămas cu sume neachitate. Printre acestea, și salariile a patru jucători, care au mers în instanță: Kyle Shilloh, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov și Derrick Low. În prima fază, clubul a pierdut procesul pe linie sportivă, la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne. Ca decizia să poată fi pusă în execuție pe teritoriul României, a urmat un proces în instanțele civile din România. SCM Timișoara a pierdut primul proces. La fel ca BAT, și instanțele românești au considerat că clubul de drept public e continuatorul vechiului club. Echipa a primit între timp interdicție la transferurile internaționale și o amendă. Miercuri, 12 iunie, Curtea de Apel Timișoara a respins apelul clubului și astfel decizia devine definitivă și irevocabilă.

De interes:  Torma caută doar oferte de vacanţă, după ce „animalul politic" l-a exclus din PNL

Înfrângere în instanță înseamnă că datoria poate fi stinsă și cu bani privați, dar și cu bani publici. Radu Țoancă, directorul clubului SCM Timișoara, spune că se va plăti din ambele surse. „Vom plăti și din bani publici, și din bani privați. Vom face un melanj. Banii ce se vor plăti din Primărie vor fi scăzuți din bugetul pe anul 2019 a secției de baschet. din privat am strâns mult, aproape jumătate din sumă. Decizia primei instanțe era executorie, dar nu definitivă și ne-a fost frică să o punem în aplicare. Am vorbit cu agentul jucătorilor, am vorbit și cu domnul primar, am trimis și hârtie la federație. Ne dorim să participăm în viitoarea ediție de campionat, am trimis cererea de înscriere, săptămâna viitoare vom plăti și taxele”, ne-a declarat Radu Țoancă.

Trebuie spus că din 24 mai, Biroul Executor Judecătoresc Florin Teregovan a câștigat dreptul de a bloca conturile Primăriei. Instituția nu a făcut însă plățile, din Trezorerie. Cu o decizie dată în ultima instanță, autoritățile nu vor mai avea de ales. Practic, diferența pe care cei de la secția de baschet nu o vor stinge din privat va trebui acoperită din Trezorerie, în două zile! Întrebat ce se întâmplă dacă zilele acestea nu vor fi bani destui la Primăria Municipiului Timișoara, Țoancă a spus că nu vrea să se gândească la această variantă. „Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla”, a mai spus Țoancă. Marți, la conferința de presă a instituției, primarul Robu a vorbit despre ridicarea noului corp al Spitalului de Copii și a recunoscut că instituția nu are mulți bani în perioada aceasta.

De interes:  Sapunul si masca de protectie combat virusurile si bacteriile

Timpul însă nu prea mai are răbdare. Până sâmbătă, 15 iunie, datoria trebuie stinsă, altfel, SCM Timișoara nu va fi înscrisă în Grupa A valorică a campionatului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.