Vine toamna și odată cu anotimpul răcoros, și seria de șase meciuri din calificările pentru Euro 2020, competiție ce va fi găzduită și pe stadioanele din București. În septembrie, naționala antrenată de timișoreanul Cosmin Contra va juca două partide acasă, iar prima e cu una dintre forțele lumii, Spania! Fără a avea o situație roz, cu fotbaliști importanți care stau pe tușă, „Guriță” nu se lasă cuprins de pesimism.

Meciul cu „Furia Roja” va fi în 5 septembrie, la București, iar apoi, peste trei zile, urmează meciul cu Malta, care se va disputa la Ploiești. Spaniolii rămân o forță la nivel mondial, iar Contra e conștient de acest lucru. Chiar și așa, „Guriță” speră chiar la o victorie! „Vom vedea câte puncte facem. E clar că nu va fi uşor. Spania este una dintre primele trei echipe din lume. Dar sperăm să pregătim bine acest joc şi să încercăm să scoatem cel puţin un rezultat de egalitate, dacă nu să câştigăm.”, a punctat timișoreanul, prezent recent la Arad, la marcarea celor 120 de ani de la primul meci de fotbal jucat în orașul de pe Mureș.

De interes:  Cand pierzi, nu pierde lectia. – Dalai Lama

Optimist pentru Hagi, Băluță și Manea

Deocamdată, selecționerul nu a publicat lista definitivă a convocărilor din campionatul intern. O mare problemă și a naționalei este că George Țucudean se gândește să ia o pauză toamna aceasta, pe fondul problemelor sale cardiace. Contra spune că deocamdată nu a apucat să vorbească cu atacantul arădean. „Nu am apucat să vorbesc cu el. Ştiu că este foarte concentrat împreună cu toată echipa Clujului la meciul retur de la Praga. Din toată inima le doresc să se califice în grupele Champions League.”, a precizat „Guriță” despre acest aspect.

O altă problemă este că opțiunea pentru „creierul” echipei, Ianis Hagi, nu prinde foarte multe minute la Genk. Deocamdată, Contra spune că nu s-a gândit atât de detaliat la alcătuirea echipei și nu se îngrijorează din acest motiv. „Voi analiza. Nu pot să preconizez ce se va întâmpla până la meciul cu Spania. Se poate accidenta, sau se pot accidentat mai mulţi jucători de bază sau pe care cred că mă pot baza. Şi atunci trebuie să găsim soluţii. Nu pot să anticipez ce formaţie va intra la meciul cu Spania.”, a punctat selecționerul.

De interes:  Jante din aliaj vs din oțel: care este mai bună?

Probleme sunt și cu Băluță, care nu joacă la Brighton, sau cu Cristi Manea, deocamdată, fără echipă. Contra a vorbit cu cei doi și a spus că situația se va rezolva. „Băluţă are şanse să joace săptămâna viitoare, au meci de Cupa Ligii. Vom vedea în continuare ce se va întâmpla cu Băluţă. Manea am înţeles că săptămâna viitoare va semna cu noua echipă şi atunci, încet-încet, aceste probleme se vor rezolva. Dar avem probleme la jucători care au anumite probleme când fac pasul spre echipe din străinătate.”, a explicat Cosmin Contra despre cei doi.

Benzar, favorit pentru postul de fundaș dreapta

Ironia face ca postul de fundaș dreapta, cel pe care juca selecționerul, să fie unul problematic. Manea se antrenează încă singur, iar Romario Benzar nu a jucat prea mult după ce vara aceasta s-a transferat în Italia, la Lecce. Contra spune că pentru timișean nu vor fi probleme în a prinde echipa. „Încercăm să găsim soluţii. Sunt alţi jucători care pot să joace pe postul acela. Chiar dacă este un post cu probleme, încercăm să găsim cea mai bună soluţie. Dar, din ce am înţeles, Benzar va juca  în meciul cu Inter şi totul va intra în normal.”, a mai adăugat Contra.

De interes:  Iata care este istoria semnelor de circulatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.