Cu totii ne dorim sa locuim intr-o casa mai mare, mai aproape de magazine, spitale si gradinite, cu gradina, cu balcon mare, cu suprafete vitrate uriase, etc. Practic, vrem sa evoluam si sa ne bucuram de un confort din ce in ce mai mare. Din pacate, orice pas spre evolutia in acest sens inseamna o doza mare de stres cu mutatul.

Inainte de fiecare mutare trebuie sa iti aranjezi toate lucrurile, sa gasesti masini cu care sa le muti pe cele voluminoase, sa ambalezi totul cu atentie, sa ai grija la micile detalii, cum ar fi prezenta liftului, etc. De multe detalii se poate ocupa o firma de mutari , insa chiar si atunci cand angajezi cea mai buna firma de mutari, iti revin destul de multe responsabilitati.

Ce trebuie sa ai in vedere, asadar, atunci cand te muti?

  1. Trebuie sa aranjezi casa noua inainte de a duce toate lucrurile in ea. Inainte de a te muta dintr-un loc in altul lasa-ti una, doua saptamani pentru aranjare. Iti poti duce toate lucrurile intr-un depozit, daca ai vandut deja vechea locuinta sau de ce nu, la niste prieteni. Casa noua trebuie sa fie 100% curata inainte sa ajungi in ea.
  2. Arunca tot ceea ce nu mai folosesti. Unul dintre avantajele mutatului este faptul ca poti sa scapi de o multime de lucruri inutile. Cu siguranta ai tone de haine pe care nu le mai folosesti, cutii si ambalaje de la telefoane si gadgeturi, farfurii pe care nu le-ai folosit niciodata si foarte multe accesorii inutile. Nu trebuie sa le cari cu tine. Este momentul perfect sa renunti la ele. Le poti arunca sau dona, in functie de starea lor.
  3. Impacheteaza cu cap si eticheteaza totul. Impacheteaza toate bunurile in cutii bine etichetate si bine protejate. Atunci cand te muti nu trebuie sa iti lipseasca folia cu bule, scotch-ul si cutiile din carton. Motivul pentru care este mult mai bine sa impachetezi in cutii de carton decat in orice altceva este faptul ca sunt drepte si ofera o stabilitate mai mare;
  4. Demonteaza piesele de mobilier. Multi oameni prefera sa mute mobila asa cum este. Este recomandat sa o demontezi, insa, sau sa lasi firma de mutari sa faca asta. Daca este de montata, mobila va fi mult mai usor carata si de asemenea, va ocupa mai putin spatiu in masini. Asta inseamna economii de timp si de bani. IN plus, nu va trebui sa iti faci griji in privinta liftului;
  5. Asigura-ti bunurile de valoare. Transportul bunurilor, fie ele voluminoase sau mai putin voluminoase, poate sa fie riscant. Asigura-le, in asa fel incat daca se intampla ceva sa poti recupera valoarea pierduta.
De interes:  Ce aspecte trebuie sa stiti despre o firma de dezinfectie?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.