Incarcatorul laptopului nu mai functioneaza si nu stiti sa alegeti un inlocuitor? Acest articol este pentru tine! Va va permite sa  alegeti fara teama. Pentru a va ajuta mai bine, vom revizui toate elementele pe care trebuie sa le cunoasteti despre un incarcator: amperajul, tensiunea, puterea si dimensiunea conectorului. Pentru ca pe piata exista mai multe modele de incarcatoare laptop (https://www.onlaptop.ro/incarcatoare-laptop) va trebui sa selectezi de fiecare data modelul potrivit pentru lapotpul tau. Nu este greu sa il gasesti si tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai ajuns la rezultatul potrivit citind informatiile de pe vechiul incarcator.

Sursa de energie a incarcatorului, ce este?

Este o valoare exprimata in wati (W) care defineste, intr-un fel, puterea maxima pe care incarcatorul o poate livra laptopului. Vom dezvalui un secret, aceasta valoare este pur si simplu rezultatul urmatorului calcul:

Puterea incarcatorului (W) = Tensiunea incarcatorului (V) x Amperaj incarcator (A).

Daca aveti un incarcator care indica 19 V si 4,74 A, puterea maxima pe care o poate livra este de 19 * 4,74 = 90. Aceasta inseamna ca incarcatorul care se potriveste cel mai bine laptopului este un incarcator cu o putere maxima de 90 W. Alege aceste valori in functie de ceea ce suporta laptopul tau si cumpara in functie de brand. Vei gasi incarcator laptop Lenovo, Asus sau pentru alte tipuri si branduri.

De interes:  Investiții în infrastructură! Șase comune din zona Lugoj – Făget – Buziaș investesc aproape 125 de milioane de lei pentru dezvoltare

Poate un incarcator de putere diferita sa se potriveasca laptopului dvs.?

In informatica, exista un principiu general, acela al “cine poate face mai mult, poate face mai putin” . Aceasta inseamna ca puteti utiliza un incarcator de 90W in loc de un incarcator de 65W sau 45W. Dar aveti grija ca valoarea tensiunii sa nu varieze mai mult sau mai putin decat un Volt cu originalul. In general, incarcatoarele au adesea tensiuni intre 18,5 V si 20 V, deci nu este nevoie sa va faceti griji, dar este totusi important sa acordati atentie.

Cu toate acestea, un incarcator cu o sursa de alimentare mai mica decat laptopul este puternic descurajat. Poate functiona, dar pentru ca va fi folosit la capacitatea sa maxima, va esua rapid. In plus, in caz de sarcina mare (jocuri 3D, editare video, …), laptopul ar putea inceta sa functioneze din cauza lipsei de putere.

In concluzie, puterea incarcatorului trebuie sa fie egala sau mai mare decat consumul laptopului. Acest lucru este scris pe eticheta id-ul de mai jos laptop. Atentie, puterea sau tensiunea indicate in baterie nu trebuie luate in considerare. In mod ideal, ar trebui sa identificati aceasta valoare in incarcatorul original daca o mai aveti.

De interes:  Senatorul Chisăliță mai schimbă o lege și îi trimite pe copii în tabere pe voucerele de vacanță ale părinților! | Express de Banat

Ati identificat puterea laptopului si, in acelasi timp, incarcatorul pe care ar trebui sa il alegeti. Acum trebuie sa stim ce pin, numit si conector, va trebui sa alegeti pentru laptop.

Ce conector de incarcator este bun  pentru laptop?

La prima vedere, toate incarcatoarele sunt similare, dar, in realitate, exista mai multe tipuri de conectori. pot fi sigur ca l-am gasit pe cel care se potriveste laptopului dvs.?

Pentru a face acest lucru, trebuie sa identificati dimensiunea conectorului, adica diametrul intern si extern al conectorului. Aceste elemente sunt valorile de referinta ale expeditorilor raportate de producatori.

Dar incarcatoarele universale?

Nu este recomandabil sa purtati un incarcator universal pentru laptop, dar exista inca elemente de luat in considerare.

La inceput, este mai bine sa purtati un incarcator cu o putere minima de 90 W. De fapt, ele acopera o buna parte din piata laptopurilor.

Aceste modele sunt de obicei mai scumpe, dar acest lucru este de inteles, deoarece va permit sa va conectati la mai multe pini de laptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.