Rețea de proxeneți, destructurată după zeci de percheziții în România și Marea Britanie

O rețea de proxeneți care racola fete sărace sau din familii destrămate și le exploata sexual a fost destructurată după zeci de percheziții în România și Marea Britanie, anunță DIICOT.

În perioada octombrie 2018 – septembrie 2020, polițiștii și procurorii DIICOT au investigat activitatea unei grupări infracționale, formate din 28 de persoane, specializate în trafic de persoane și de minori în scopul exploatării sexuale, pe relația România – Marea Britanie (Scoția).

Miercuri, forțele de ordine au acționat simultan în România și Marea Britanie, fiind efectuate 32 de percheziții domiciliare: 23 în România – în județele Ilfov, Călărași și Caraș-Severin și 9 percheziții pe teritoriul Marii Britanii.

În România, polițiștii au prins și dus la sediul DIICOT 14 persoane bănuite, iar alte 3 persoane bănuite de apartenență la grupare și 7 complici cu activitate infracțională în Marea Britanie au fost reținuți de autoritățile britanice.

La percheziții au fost ridicați bani susceptibili a proveni din infracțiuni, 4 mașini de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile.

De interes:  De ce este bine sa apelam la firmele de reparatii termopane?

Membrii grupării sunt cercetați pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Suspecții ar fi recrutat tinere din mediul rural, care proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-ar fi promis o viață lipsită de griji. Recrutarea s-a făcut prin metoda ,,loverboy”, victimele fiind seduse, iar apoi determinate să le remită membrilor grupării sumele de bani obținute. De asemenea, unele tinere ar fi fost agresate fizic și psihic de către membrii grupului infracțional organizat.

Conform IGPR, tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Marii Britanii, în imobile închiriate de către liderul grupării și transportate de către membrii grupării infracționale organizate în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu clienții.

Liderii grupării erau responsabili de crearea profilelor online ale tinerelor, de promovarea anunțurilor și de încasarea banilor pe cardurile personale, victimele nefiind în contact direct cu banii obținuți din exploatarea lor sexuală. De asemenea, tinerelor li s-ar fi promis faptul că banii vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, însă de cele mai multe ori membrii grupării infracționale organizate ar fi racolat alte tinere pe care le-ar fi exploatat sexual, extinzându-se în permanență pe teritoriul Marii Britanii, sub atenta supraveghere a liderilor grupării.

De interes:  Festivalul Național de Minihandbal a fost un succes! Lupta de pe semicerc, dominată de fair-play – BANAT

Gruparea infracțională a fost coordonată de un lider, acesta stabilind activitățile pe care ceilalți membri ai grupării le desfășurau, în calitate de șoferi, supraveghetori sau persoane terțe prin intermediul cărora liderii transferau către rudele lor de pe teritoriul României sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a tinerelor pe teritoriul Marii Britanii.

Membrii grupului infracțional organizat dispuneau de sume mari de bani, de autoturisme scumpe și ar fi cheltuit sume însemnate în localuri selecte și restaurante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.