Reprezentanții orașelor înfrățite cu Timișoara au primit titlul de ambasadori ai viitoarei capitale culturale

Cinci reprezentanți ai orașelor înfrățite cu capitala Banatului au primit sâmbătă-dimineața titlul de Ambasador 2021 a viitoarei capitale europene a culturii. Ceremonia a fost parte a unei vizite oficiale mai ample, timp de trei zile, vizită ce coincide și cu evenimentul Lumina Unirii, organizat de Asociația Timișoara 2021.

Au primit distincția primarului din Novi Sad, Milos Vucevic, oraș care tot în 2021 va fi și el capitala europeană a culturii, viceprimarul din Cernăuți, Oleksandr Paskar, viceprimarul din Lublin, Beata Stepaniuk-Kusmierzak, consilierul local din Karlsruhe, Tom Hoyem, și directorul executiv al Cartierului Creativ din Nottingham, Stephen Barker. „Suntem în plin proces de pregătire a anului 2021, când Timișoara va împărtăși titlul european cu Novi Sad și Elefsina din Grecia. Suntem mândri să aveți ocazia să fiți martori ai unor spectacole și evenimente ce se vor întâmpla în 2021.”, a precizat directorul Asociației Timișoara 2021, Simona Neumann.

Primarul Robu a fost prezent și el la ceremonie. „Sunt mândru să vă fac cunoscut că sunteți în orașul în care Revoluția din 1989 a fost declanșată. Orașul coabitării armonioase în diversitate, orașul florilor, al spațiilor verzi și al arborilor, cu o istorie bogată, dar în egală măsură, orașul cu cea mai înaltă dinamică economică din România, cu cele mai mari investiții străine din România, investiții românești, cu cele mai mari evoluții ale exporturilor, cu cea mai mare rată de creștere a turismului, fără șomaj și viitoare capitală europeană a culturii. Un oraș european prin excelență afiliat valorilor europene fundamentale.”, a precizat Robu.

De interes:  Care sunt motivele pentru care ai nevoie de un site web?

Toți cei cinci reprezentanți ai orașelor înfrățite au primit și caricaturi de la Ștefan Popa Popa’s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.