Dacă ai planuri de renovare în apartament sau casă, poți pune pe listă 5 proiecte importante, cu buget acceptabil. În schimbul modificării întregii locuințe, pot planifica, pe rând, câteva lucrări pe care ar trebui să le ai în vedere cel puțin o dată la 10 ani. 

Ce modificări poți face în casă pentru a te bucura de relaxare în căminul propriu

 

  • Schimbarea instalațiilor sanitare

Potrivit statisticilor, românii plănuiesc o renovare de locuință cel puțin o dată la 10 ani. Este și cazul instalațiilor sanitare, care ar trebui înlocuite după câțiva ani de utilizare. 

Din păcate, uzura își face simțită prezența, atât în baie, cât și în bucătărie. Unele garnituri se pot măcina, iar obiectele sanitare se pot strica în timp. De aceea, schimbarea acestora este binevenită după o perioada lungă de timp, ca să te asiguri că elimini probleme precum fisurarea țevilor și implicit inundațiile de apartament.

  • Îndreptarea și vopsirea pereților

Repararea pereților și vopsirea acestora pot face parte din planul de reamenajare al locuinței. Motivele sunt numeroase, însă trebuie să știi că, aceștia pot “capta” mirosuri și culori diferite. De aceea, o renovare poate împrospăta pereții casei cât și aerul din locuință.

Iar dacă vrei să protejezi mediul înconjurător, poți alege produse pe bază de ingrediente ecologice și ușor reciclabile. 

  • Înlocuirea instalației electrice
De interes:  Anvelope all-season sau anvelope de iarnă?

Și instalația electrică se poate schimba la un moment dat. Chiar dacă se prespune că aceasta ar trebui să fie în regulă chiar și după zece ani, nu ar strica o verificare realizată de un electrician cu experiență. În plus, dacă vrei să economisești energie poți schimba elementele de consum energetic și adopta pe cele economice.

  • Recondiționarea tâmplăriei

Tâmplăria face parte din structura casei, iar o renovare îi poate prelungi viața. Dacă stai la mansardă, de exemplu, este recomandat să verifici ferestrele și să le reconditionezi. Iernile grele și verile toride își pun amprenta pe ele, iar aici poți folosi o folie lichidă de protecție pentru tâmplărie, pe care o poți achiziționa de pe Feyro.ro.

Acest tip de material rezistă la temperaturi ridicate, scăzute, dar și la apă, iar astfel te vei asigura că tâmplăria nu va dezvolta mucegaiuri și nu își va pierde culoarea.

  • Redecorarea camerelor principale

Dacă până acum a fost vorba de renovări ce presupun multă muncă și mizerie în egală măsură, este timpul să pui pe listă și lucruri mai frumoase. Poți redecora dormitoarele și camera de zi, cu mobilă nouă, materiale textile noi și elemente de decor minimaliste. 

Cum o reamenajare poate avea loc o dată la 10 ani, recomandarea este să alegi lucruri pe care le-ai fi vrut de mult în locuința ta sau care pot trece testul timpului, rămânând mereu la modă.

Așadar, dacă te gândești la o mică reamenajare în casă și nu știi de unde să începi, aceste 5 recomandări ar putea să îți fie de folos. Poți creiona proiectele tale și apoi pune pe listă bugetul pentru asemenea lucrări. La final, tu ești cel care te vei simți bine, la tine acasă, cu noile modificări aduse, după bunul plac.

 

De interes:  Alegerea restaurantului de nuntă – principala prioritate a mirilor în organizarea petrecerii

Sursa Foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.