Iată de ce creșterea puilor poate fi o alegere inteligentă pentru familia ta!

În ultimul deceniu, din ce în ce mai mulți oameni au început să devină conștienți și preocupați de efectul pe care o alimentație deficitară îl are asupra sănătății noastre. Cu toții încercăm să adoptăm un stil alimentar cât mai sănătos și echilibrat și să ne procurăm alimentele din surse cât mai sigure. Deși stilul de viață vegan sau raw-vegan devine din ce în ce mai popular, există de asemenea un mare procent al populației care nu poate renunța la carne și derivatele acesteia. Și pentru că deja este bine cunoscut modul în care animalele din ferme sunt crescute pentru producție și toate substanțele nocive care ajung în carnea pe care noi o cumpărăm pentru consum, din ce în ce mai mulți oameni încep să cocheteze cu ideea creșterii propriilor animale în gospodărie.

Dacă și tu te-ai gândit măcar o dată la această posibilitate, citește rândurile următoare pentru a afla care sunt principalele avantaje ale creșterii, în propria curte, a unui efectiv de păsări. 

Principalele trei beneficii pe care ți le poate aduce creșterea puilor în gospodăria ta 

 

  1. Sursă sigură de carne și ouă – principalul avantaj al creșterii puilor în sistem extensiv, la tine în gospodărie, este faptul că ai acces la o sursă sigură și cât se poate de naturală de carne de pui și ouă. Știi cu exactitate cu ce tip de furaje pentru pui îi hrănești, știi că sunt pui crescuți la sol, având libertate de mișcare, acest lucru fiind important pentru producția de carne și ouă de bună calitate, care să nu conțină hormoni de stres sau alte substanțe chimice, ce sunt folosite în fermele cu sistem intensiv. Pentru o creștere sănătoasă a efectivului tău de pui, este necesar să folosești pentru aceștia un furaj bogat în elemente nutritive, așa cum au cei de la Rodnic.eu în oferta magazinului lor. 
  2. Fertilizator natural pentru grădina ta – excrementele de pui sunt o sursă excelentă de azot și alte substanțe nutritive care sunt de mare ajutor în fertilizarea gradinii tale de legume. Utilizarea acestui tip de îngrășământ natural are tot felul de beneficii pentru culturile tale, printre care și favorizarea coacerii mai rapide a fructelor și legumelor, un gust mai intens al acestora, precum și creșterea protecției împotriva dăunătorilor. 
  3. Beneficiu adus sănătății tale – pe lângă sursă sigură de alimente proaspete și naturale, care este un mare plus din punct de vedere al sănătății, creșterea puilor în propria gospodărie are efecte benefice și asupra sănătății mentale. Responsabilitatea creșterii unor ființe vii poate aduce multă satisfacție și îți poate îmbunătății statusul mental, per ansamblu. Faptul că, zilnic ești nevoit să hrănești aceste animale, să le aduni ouăle, să le cureți țarcul, înseamnă muncă fizică și timp petrecut în aer liber, în bătaia soarelui, iar acest lucru este dovedit a fi de ajutor în reducerea stresului și îmbunătățirea tonusului. 

    Creșterea puilor aduce multe beneficii unei familii, noi enumerând doar trei dintre acestea. Însă dacă locuiești la casă, ai o curte generoasă și te-ai gândit vreodată că ai dori să începi să crești animale în gospodărie, puii sunt cea mai bună alegere pentru început. Sunt păsări care nu necesită foarte multă îngrijire zilnică, în afară de hrănire și un adăpost curat. 

Acestea fiind spuse, sperăm că materialul nostru te va convinge să faci această alegere, pentru binele familiei tale!

Sursa foto: Unsplash.com

De interes:  Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.