Redu volumul pet-urilor cu o presă de reciclat potrivită

  Compactarea sticlelor de plastic este o modalitate de a reduce volumul acestora prin intermediul unui prese care poate fi verticală sau orizontală. Cele mai utilizate pentru acest tip de activități de reciclare sunt acum diferitele modele de prese de balotat pet-uri.

  Compactarea sticlelor de plastic pentru o reutilizare inedită

  Ele sunt foarte bine apreciate de către utilizatori, deoarece reușesc ca să execute în același timp compactarea ambalajelor tip pet sau a altor materiale plastice, dar și strângerea acestor deșeuri în baloți compacți, ușor de depozitat și de transportat.

  Majoritatea sticlelor de apă pe care le consumăm în mod obișnuit sunt de tip pet, un plastic care se remarcă prin rezistența sa chimică, inclusiv la intemperii, printr-un grad de rigiditate ridicat.

  În plus, acest plastic este reciclabil după utilizare, el putând ca să fie refolosit pentru producerea de ambalaje noi sau alte produse din plastic.

  Însă, pentru unii oameni cu idei, precum este Donald Thomson, reciclarea sticlelor pet poate avea și alte aplicații, inclusiv în materie de construcții mai creative, inovatoare. Ce ai zice, de exemplu, de fabricarea unor plăci de plastic cu niște costuri reduse?

  Ideea acestui om de afaceri din Costa Rica a venit după ce a contemplat imaginea jalnică a mii de sticle de plastic stivuite în timp ce se curăța o plajă de toate deșeurile aduse de maree. Thomson și-a dat seama că atunci când pet-urile goale sunt aplatizate și aliniate pentru a forma rânduri suprapuse, se obține un set similar cu sistemul utilizat la construcția acoperișurilor din ceramică plată sau ardezie.

  Această asociere de idei a fost punctul de plecare pentru lansarea unui proiect interesant de reciclare și sustenabilitate pentru o utilizare mai creativă a acestor sticle de plastic care au invadat nu doar uscatul, ci și mările și oceanele lumii.

  Proprietățile sale rezistente fac din pet candidatul ideal pentru utilizarea sa ca element de finisare și placare în construcții.

  După o analiză detaliată a ambalajelor din plastic existente pe piață, compania omului de afaceri din America Centrală a dezvoltat o nouă formă de sticlă dreptunghiulară care, atunci când este aplatizată manual, permite obținerea plăcilor de plastic de dimensiuni potrivite pentru instalarea lor pe acoperișul unei case.

  Putem obține o țiglă de plastic tip pet chiar și cu o mică presă manuală. Între pereții pet-ului presa se pot pune chiar și materiale izolatoare (acustice și / sau termice), precum ar fi spuma poliuretanică sau alte materiale similare.

  Pentru eficientizarea procesului de presare a sticlelor și apoi a le stivui corect, managerii de proiect în colaborare cu studenții de la Universitatea din Seattle au dezvoltat o presă manuală mică care permite realizarea unei țigle PET perfecte, dintr-o singură mișcare simplă. Cu toate acestea, pet-urile pot ca să fie compactate și cu sisteme alternative de presare deșeuri din plastic.

  Compactarea pet-urilor economisește cheltuielile de transport până la stațiile de reciclare

  În România, chiar dacă nu se produc astfel de materiale de construcție, reciclarea pet-urilor este o necesitate obiectivă.

  Cele de dimensiuni reduse, se pot instala în cluburi, firme mici și instituții, pentru a reduce volumul acestor tipuri de ambalaje cu până la 70%. Un pet gol de 2 litri cântărește aproximativ 50 de grame și ocupă mult spațiu. De aceea se poate umple ușor un camion cu sticle fără a avea de fapt o greutate prea mare de transportat.

  Acesta este motivul pentru care firmele și profesioniștii în reciclare au prese industriale care fac posibilă rentabilizarea transportului. Reducerea volumului ambalajului de plastic, ușurează organizarea colectării selective.

  De interes:  [FOTO] Aur şi bronz pentru Daria Grigoroiu, la Campionatele Naţionale de atletism U20!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.