Timp de mii de ani, obiectele falice au fost folosite in mod simbolic ca mijloc de a stimula fertilitatea si de a indeparta spiritele rele, dar utilizarea lor ca jucarii sexuale are o istorie lunga, scrie Dailymail.

Un falus vechi de peste 28.000 de ani gasit recent in Germania este considerat a fi cea mai veche „jucarie sexuala” descoperita vreodata. De-a lungul timpului falusuri confectionate din piatra, lemn, piele si chiar balegar de camila au fost descoperite in timpul sapaturilor arheologice sau mentionate in texte si imagini istorice.

Pentru a sarbatori aceasta istorie extinsa a experientelor sexuale, muzeul Wellcome Colection din Londra a expus mai multe artefacte sexuale in cadrul expozitiei intitulate Institutul de Sexologie.

Termenul „dildo” a fost folosit pentru prima data in jurul anului 1.400 d.Hr. si provine din limba latina, de la cuvantul „dilatare”, care se traduce „deschis larg”.

In Orientul Mijlociu, marturiile istorice fac referire la egipteni si greci care foloseau banane necoapte sau balegar de camila acoperit cu rasina ca „ajutoare” sexuale. Dar astfel de „ajutoare” au fost folosite mult mai devreme, pana in anul  500 d.Hr., cand falusurile au fost realizate din piatra, piele sau lemn.

In Grecia antica, documentele istorice sustin ca comerciantii din orasul Milet au confectionat si vandut obiecte numite „olisbos”, menite sa ajute sotiile sa atinga placerea sexuala in timp ce sotii lor erau plecati.

Jucariile sexuale au fost utilizate si in perioada Renasterii, in Italia, fiind confectionate din piele si utilizate cu ulei de masline. Unii membrii ai inaltei societati chiar isi etalau jucariile sexuale, adesea facute din argint, aur si fildes.

Cu toate acestea, s-a spus ca folosirea acestor jucarii sexuale putea provoca durere, si astfel popularitatea lor a scazut. In Marea Britanie, primele dildo-uri nu au aparut pana in anii 1500.

„Expozitia Institutului de Sexologie prezinta studiul sexului in toata complexitatea si contradictia sa. Reuneste diverse colectii de date, arta, dovezi si obiecte ale celor care au contestat ideile preconcepute despre sex. Expozitia dezvaluie intelegerea identitatii noastre sexuale ca o poveste in continua evolutie”, a declarat pentru Dailymail Honor Beddard, curator al muzeului Wellcome Colection.

Sculpturile falice nu au fost folosite doar pentru placerea sexuala

In unele culturi pagane, orgasmul feminin era vazut ca o ofranda pentru zeii fertilitatii, in timp ce simbolul falic a fost popular in Roma antica.

In special, statuile zeului fertilitatii Priapus cu un falus mare ar fi fost folosite pentru a proteja si a ajuta culturile sa creasca.

In mitologia greaca, Priapus era reprezentat ca un barbat cu o erectie permanenta, supradotat. De aici originea termenului medical „priapism”. Priapismul este o afectiune medicala care se manifesta sub forma unei erectii persistente si adesea dureroase, care dureaza cateva ore, iar in cazuri rare, saptamani intregi.

O amuleta solida de bronz, sub forma de Priapus, se numara printre artefactele expuse la muzeul Wellcome Colection.

Amuletele falice ale vremii erau cunoscute sub numele de „fascinum”, fiind chiar gasite in ruinele orasului Pompei si se credea ca ele pot indeparta spiritele rele. De asemenea, divinitatea falica Mutunus Tutunus era un simbol al sexului conjugal.

In Turcia, in timpul secolului al VI-lea i.Hr., locuitorii Anatoliei foloseau sculpturi sub forma organelor sexuale pentru a indeparta raul si ghinionul, deoarece credeau ca contin puteri speciale.

De interes:  18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt și tăiere fără drept de material lemnos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.