Reconditionari de suprafata prin camp electromagnetic!

Electrostatica.ro este o firma renumita ce ofera servicii excelenta de reconditionari de suprafata prin vopsire si finisare in camp electrostatic.

Cele mai frecvente locuri pe care s-ar putea vedea o suprafata pictata electrostatic includ birouri care utilizeaza mobilier din metal, precum si alte tipuri de locuri de munca, sali de sport si scoli cu vestiare. Alte locuri si obiecte care pot beneficia de avantajele procesului de vopsire electrostatica sunt:

-Dulapuri si rafturi de depozitare in birouri mari, depozite si magazine cu amanuntul.

-Pereti exteriori metalici pe cladiri comerciale sau industriale.

-Garduri si balustrade la repere istorice, zone de recreere publice sau parcuri de distractii

-Tuburi pentru conducte de aer din cladiri comerciale, industriale sau scolare si alte cladiri publice.

Vopsitorii electrostatici comerciali si producatorii de echipamente de vopsire electrostatica fac referire adesea la dispozitivul conceput pentru atomizarea si pulverizarea vopselei ca fiind un „pulverizator” sau „pistol de vopsit”.  Vopsirea electrostatica este un proces care utilizeaza echipamente specializate pentru a incarca si fluidiza electric pigmentul sub forma de pulbere, apoi pulverizeaza particulele ca acoperire pe o suprafata.

Clasificat drept unul dintre sistemele de „vopsire uscata” a vopselei cu pulbere pe care o foloseste, procesul de vopsire electrostatica elimina compusii organici volatili (COV), poluantii periculosi (HAP) si solventii care se gasesc adesea in alte procese de vopsire.

Sarcina electrostatica utilizata in acest proces de vopsire actioneaza in doua moduri:

Provoaca particulele incarcate de pulbere sa se comporte ca un lichid in timp ce se deplaseaza prin aer si aterizeaza pe suprafata vizata.

De interes:  Usa de exterior - importanta alegerii culorii potrivite

Faciliteaza atractia reciproca a diferitelor sarcini. Pe masura ce particulele incarcate pozitiv cauta cel mai apropiat tip de sol, o atractie  reciproca le leaga, apoi leaga acoperirea de suprafata impamantata pe care este pulverizata.

Acoperirea lipita posibila prin procesul de vopsire electrostatica protejeaza suprafata de dedesubt de coroziune care poate fi cauzata de umiditate si de elementele oxidante din aer. Un finisaj de inalta calitate reda aspectul la o stare noua.

Pentru substantele poroase, cum ar fi lemnul, suprafata acoperita electrostatic poate proteja impotriva umezelii care atrage mucegaiul si ciupercile si poate provoca putrezirea. In proiectele pentru care lemnul, plasticul sau un alt material conductiv, mai incarcat negativ este tinta, pot fi necesare etape speciale de pregatire pentru a asigura o acoperire adecvata si un finisaj de calitate.

Finisarea electrostatica a fost fondata in 1931 de Harold Ransburg. Acesta a trebuit sa paraseasca studiile universitare pentru a ajuta la afacerea tatalui sau, Harper J. Ransburg Co. din Indianapolis, IN. In timpul lucrarilor lui Harold de vopsire din gresie si articole de uz casnic din metal, el a experimentat cu echipamente cunoscute pentru incarcarea particulelor de vopsea si a dezvoltat un sistem de pictura electrostatica numit „No. 1 Process. ” Procesul a fost utilizat pe scara larga pentru vopsirea munitiilor si a proviziilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

De interes:  Titularizarea, o bătaie de cap pentru profesori! Mulți abandonează examenul

In timp ce continua experimentele, Ransburg a aflat ca poate incarca negativ particulele de vopsea atomizata si, de asemenea, poate incarca elementul care urmeaza sa fie acoperit – sau sa-l transforme intr-un sol neutru – creand un camp electrostatic. Acest camp trage apoi particulele de vopsea pe obiect. Prin inovatie, Ransburg a dezvoltat procesul nr. 2 in 1948 si a introdus un pistol de pulverizare pentru acest proces la mijlocul anilor 1950. Procesul si echipamentele de vopsire electrostatica au devenit mai utilizate pe scara larga in anii 1960.

Progresele, inclusiv aplicatiile in afara picturii, continua si astazi. Intreprinderile comerciale si industriale si institutiile precum scolile, spitalele si guvernele pot beneficia de tehnologia si procesele de vopsire electrostatica care au fost rafinate de mai bine de 80 de ani.

Cum functioneaza pictura electrostatica?

De la inceputul pana la sfarsitul procesului de vopsire electrostatica, operatorul foloseste echipamentul specializat pentru a pulveriza vopseaua si a controla conectivitatea si fluxul dintre aceasta si o tinta impamantata.

Pentru a primi o sarcina si a fi atras electrostatic de tinta sa de suprafata, ar trebui cunoscute masurile de conductivitate si rezistenta ale vopselelor utilizate. Rezistenta electrica reprezinta o masura a cat de puternic se opune un material fluxului de curent electric.

Conductivitatea reprezinta cantitatea reciproca fata de rezistenta si o masura a capacitatii unui material de a conduce un curent electric. Pentru unele proiecte, vopselele pe baza de apa pot fi prea conductive si nu sunt utilizate cu echipamente de vopsire electrostatica.

De interes:  5 lucruri care NU trebuie sa lipsească de pe lista ta cand iți faci planul de casă nouă

In acoperirile cu pulbere, agentii de conductivitate nu sunt necesari atat de mult, deoarece duza electrostatica a pistolului de vopsea atomizeaza particulele.

Cu instrumentele potrivite, un pictor comercial poate utiliza electrostatice pentru a influenta traseul vopselei, deoarece particulele sunt suficient de mici pentru a fi controlate de incarcarea de la pistolul de vopsea. In locurile de proiectare interioare, pictorul a adaugat influenta pentru a minimiza curentii de aer care ar putea interfera cu fluxul de particule de vopsea si, prin urmare, are mai mult control asupra vitezei cu care particulele se deplaseaza catre tinta.

Selectia de vopsea a pictorului contribuie, de asemenea, la eficienta echipamentului sistemului de vopsire electrostatica, deoarece unele particule accepta o sarcina ionizanta mai usor decat altele. Inginerii producatorilor de echipamente iau in considerare acest lucru la proiectarea si producerea obiectelor si vor recomanda produsele care indeplinesc cele mai inalte standarde de eficienta a transferului, echilibrand in acelasi timp standardele de calitate ale finisajelor.

Particulele de vopsea incarcate electrostatic sunt atat de atrase de tinta impamantata incat tind sa imbrace suprafetele laterale, de margine, de colt si din spate care nu sunt orientate spre atomizor. Aceasta tendinta reduce lucrarile de retus si curatare si creste raportul dintre suprafata acoperita si volumul vopselei.

Cele mai bune reconditionari de suprafata le gasim la electrostatica.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.