Domeniul tehnologiei știm prea bine că este pe cât de complex și abstract, pe atât de fascinant și misterios. Deschidem subiectul printr-o întrebare: înainte de apariția termenului de „tehnologie” (în engleză-1661) în dicționar, de unde știau oamenii ce inventau? Cu ajutorul căror cunoștințe știau dacă e bine sau nu ceea ce creau? Vă lăsăm pe voi să căutați răspunsurile. Noi o să vă prezentăm doar câteva din invențiile ciudate, accidentale sau eșuate apărute de-a lungul timpului. Trageți voi concluzia în legătură cu eficacitatea acestora.

1.Videotelefoanele

Înainte să apară televizorul, oamenii vremii așteptau cu nerăbdare inovația comunicațiilor telefonice prin introducerea funcției video. Au trecut destul de mulți ani până a apărut produsul finit, iar când a apărut era deja prea târziu și nu mai era nimic interesant la acesta. În plus, pe lângă faptul că s-au investit exagerat de mulți bani în proiect, când a ieșit pe piață acesta era mult prea scump. Prea puțini și-l puteau permite și era o achiziție nesigură pentru marile companii, așa că a dispărut imediat ca și când nu ar fi existat.

De interes:  Cum recunoști un laptop de calitate? 7 specificații esențiale

2.Criptomonede pe bandă rulantă

Anul 2018 a avut o perioadă în care proiectele start up scoteau pe piață criptomonede noi și ieftine pe care investitorii le cumpărau pentru posibilele viitoare profituri. Sute de companii tip ICO au avut parte de un real profit, însă în scurt timp s-au închis sau au dispărut misterios deoarece s-au dovedit a fi simple înșelătorii sau glume proaste. S-ar fi estimat peste 800 de criptomonede cu o valoare inutilă pe piață, dacă vreți aveți aici povestea pe larg.

Probabil acest eșec a fost perceput ca o lecție pentru marele Bitcoin, care în prezent își continuă dezvoltarea reușind să fie introdus ca opțiune de plată pentru marile companii online de pe piață precum casino NetBet. Astfel, moneda virtuală va crește mult în ochii investitorilor prin securitatea și transparența site-ului de jocuri de noroc.

3.Monocicleta

Această invenție a fost preocuparea lui Rousseau de Marsillia care în acele timpuri nu înțelegea de ce oamenii au nevoie de 2 roți pentru a se deplasa undeva. Așa a apărut în 1869 un fel de monociclu de 2 metri care se baza doar pe menținerea echilibrului și pedalatul. Au apărut ulterior modele cu elice de avion sau cu motorizare dar se pare că nimic nu a atras atenția suficient de mult ca să rămână valabilă invenția.

De interes:  3 BENEFICII ALE DETARTRAJULUI DE CARE NU ȘTIAȚI

4.Mașinile zburătoare

Creatorul Henry Ford venea în anii ‘40 cu proiectul revoluționar de mașină zburătoare, dar au existat mai multe probleme care au împiedicat finalizarea oficială. Principala piedică era că oamenii nu au fost instruiți să piloteze așa ceva, iar guvernul interzicea decolarea mașinii de pe stradă. Cu timpul însă cercetătorii au reușit să creeze diferite prototipuri de mașini zburătoare considerând această inovație necesară.

În concluzie, aceste invenții puteau schimba lumea într-un mod drastic dar și benefic. Mințile luminate au fost, resursele au fost, reprezentarea fizică a apărut și ea, doar că probabil nu a fost timpul și momentul potrivit. Din această categorie de invenții tehnologice mai există o multitudine de exemple, unele mai interesante decât celelalte, însă doar omul decide dacă să le acorde atenția necesară folosirii lor regulate sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.