PintaPlast, alegerea potrivită pentru diverse proiecte creative

PintaPlast este un furnizor de policarbonat potrivit pentru diverse proiecte creative. Policarbonatul este utilizat cu succes pentru amenajarea foișoarelor și a altor proiecte de construcții din mediul privat și comercial. 

Colaborarea dintre PintaPlast și companiile de amenajare peisagistică, precum și experiența personală în îmbunătățirea zonelor de parc și a zonelor de recreere în construcții private, le permite să spună cu încredere că policarbonatul este o alegere bună pentru crearea de foișoare închise și alte construcții în zone de recreere. 

Cu toate acestea, domeniul de aplicare al policarbonatului – atât celular, cât și monolitic – nu se limitează la pereții transparenți pentru un foișor închis sau la acoperișurile transparente în zonele de recreere. Există idei tradiționale și inovatoare pentru utilizarea foilor de policarbonat în amenajarea teritoriului.

Policarbonat PintaPlast pentru construcția de foișoare

Poate că construcția de foișoare acoperite cu policarbonat PintaPlast este una dintre cele mai populare aplicații ale foilor de policarbonat celular și monolit. Pe lângă acoperișul din policarbonat celular, sunt ridicați și pereți pentru foișoare. 

Utilizarea policarbonatului ca profil și material de fațadă pentru foișoare îți permite să umpli clădirea cu lumină cât mai mult posibil, să creezi o senzație de ușurință și transparență a structurii. Pentru a proteja împotriva căldurii și a luminii excesive a soarelui, acoperișul foișorului este cel mai bine realizat din policarbonat fumuriu fagure, care are un efect de întunecare. 

În același timp, dacă este nevoie, pereții pot fi și din policarbonat transparent pentru o mai bună transmitere a luminii. Când construiești un foișor, cel mai bine este să refuzi utilizarea policarbonatului în culori strălucitoare – albastru, verde, roșu etc. – sau le poți folosi în combinație cu policarbonat în culori liniștitoare cu o predominanță a acestora din urmă. Culorile strălucitoare pictează totul sub ele în tonuri adecvate.

Atunci când ridici acoperișuri și pereți din policarbonat pentru foișoare, este imperativ necesar să asiguri orificii de aerisire și goluri în partea de sus sub acoperiș. Prezența lor va evita apariția „efectului de seră”, permițând aerului cald să iasă liber afară.

Cum să utilizezi policarbonatul în scop decorativ și practic?

Un alt mod nu mai puțin popular de a utiliza policarbonatul în designul peisajului, este acoperirea zonelor de recreere și verande. Acoperișurile transparente peste zonele de recreere, piscine, curți și verande devin din ce în ce mai populare. 

Un astfel de acoperiș protejează de soarele arzător, de căldura verii sau de ploaie, permițându-ți în același timp să te bucuri de natură. Avantajul policarbonatului pentru un acoperiș de terasă în comparație cu materialele opace este că, în timp ce creează umbră și răcoare, permite simultan o cantitate suficientă de lumină solară, permițându-ți să experimentezi pe deplin starea în natură.

Pentru a acoperi zonele de recreere și verandele cu copertine din policarbonat, cel mai bine este să folosești o culoare fumurie, achiziționând materialul de la distribuitorul PintaPlast. În același timp, pentru acoperirea piscinelor și ridicarea acoperișurilor transparente peste ele, policarbonatul fumuriu este cel mai potrivit, deoarece va umbri culoarea apei din piscină.

Odată cu îmbunătățirea aspectului grădinilor private, au fost amplasate în peisaj tot felul de bănci, leagăne staționare și portabile și care au devenit destul de populare. Policarbonatul celular este, de asemenea, folosit pentru a crea umbră peste ele. 

Copertinele mici care formează o umbră peste bănci și leagăne îți permite să plasezi aceste elemente de design peisagistic în orice loc convenabil de pe șantier, indiferent de prezența copacilor în apropiere. Pentru fabricarea baldachinelor mici și a baldachinelor peste bănci și leagăne, este permisă utilizarea policarbonatului atât transparent, cât și fumuriu.

Policarbonatul celular este, de asemenea, utilizat pentru a crea copertine și tavane peste cutii cu nisip, locuri de joacă și tobogane. Soarele arzător este dăunător copiilor, iar copertina fumurie din policarbonat îți permite să umbreşti zona în care stă copilul, ferindu-l de radiațiile dăunătoare, fără a întuneca zona de joacă. 

PintaPlast – Specialistul în Policarbonat: Soluții Avansate pentru Diverse Aplicații

Pentru a acoperi un loc de joacă sau o cutie de nisip, cel mai bine este să folosești policarbonat celular sau monolit fumuriu de la PintaPlast. Utilizarea elementelor din policarbonat în culoarea fumurie îți va permite să reînvii oarecum aspectul produselor și cu siguranță vei atrage copiii. În același timp, părinții pot fi liniștiți, deoarece, spre deosebire de sticlă, policarbonatul nu se sparge în fragmente. Lovirea lui accidental, nu va duce la rănirea copilului.

Fântânile arteziene în ultimii ani au devenit un atribut indispensabil pe terenurile private și pe domeniul public. Pentru a păstra vasul și structura interioară a fântânilor, pentru perioada toamnă-iarnă, acestea sunt acoperite cu cupole speciale din policarbonat celular sau monolit pe care îl poți achiziționa de la PintaPlast. 

Cu caracteristici ridicate de economisire a căldurii și o gamă mare de temperaturi de funcționare, policarbonatul celular este ideal pentru aceste scopuri. Acoperirile din policarbonat pentru fântâni au devenit destul de populare.

Cu ce se taie policarbonatul?

Policarbonatul pe care îl poți achiziționa de la PintaPlast, este un material din foaie polimerică care, datorită calităților sale unice – rezistență la impact, transparență, flexibilitate și ușurință de instalare, devine foarte popular și depășește sticla și alte tipuri de polimeri în multe privințe. 

Materialul este ușor de prelucrat, dar pentru o instalare corectă și rapidă, trebuie să cunoști regulile de bază pentru tăierea lui și să alegi uneltele potrivite pentru lucrare. Dacă te întrebi cu ce se taie policarbonatul, trebuie să știi că fiabilitatea construcției plăcilor de policarbonat și caracteristicile sale operaționale, depind în mare măsură de tehnologia de tăiere a materialului.

Pentru a tăia foaia de polimer sunt folosite diverse instrumente:

 • Cuțit de papetărie;
 • Ferăstrău manual;
 • Foarfece pentru metal;
 • Ferăstrău circular;
 • Ferăstrău electric;
 • Tăiere cu laser.

Pentru a tăia corect foile de policarbonat și pentru a obține o tăiere uniformă și de înaltă calitate, trebuie îndeplinite anumite condiții atunci când lucrezi cu fiecare dintre scule. Când lucrezi cu ferăstrău de orice tip, există recomandări și reguli:

 • Dinții ferăstrăului trebuie să fie ascuțiți și fini;
 • Foile de policarbonat trebuie fixate bine pentru a preveni vibrațiile și pentru a produce margini netede și uniforme atunci când sunt tăiate;
 • Când tai cu un ferăstrău circular, este necesar să folosești viteze mici și să începi tăierea materialului numai când unealta atinge viteza de lucru.

Tăierea cu laser este o tehnologie de tăiere costisitoare care este utilizată pentru tăierea profesională a policarbonatului la scară industrială. Tăierea cu laser asigură:

 • Starea ideală a suprafeței după tăiere;
 • Precizia de tăiere;
 • Performanță ridicată;
 • Nu este nevoie să fixezi foaia pentru a preveni ciobirea.

Cele mai multe echipamente moderne sunt controlate de computer, ceea ce îți permite să aplici imagini în relief perfect precise pe suprafața foii de policarbonat.

De interes:  10 factori de risc asociați cu scleroza multiplă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.