PSD folosește mijloace de propagandă electorală care sunt în contradicție cu prevederile legale! 200.000 de pliante au fost folosite pentru a denigra competitorii electorali prin afirmații defăimătoare: „celelalte partide pregătesc dezastrul”, „au hotărât ca 400.000 de bugetari să fie concediați”, „vor să taie pensiile”.

În urma sesizării depusă de PNL Timiș la Biroul Electoral Județean nr. 37 din Timiș, s-a decis cu majoritate de voturi că PSD a transmis un mesaj electoral speculativ, defăimător și care poate influența negativ alegătorii.

Printre mesajele care încalcă legea și codul bunelor practici în materie electorală elaborat de Comisia de la Veneția se regăsesc: „celelalte partide, sărăcie și haos”, „celelalte partide sunt împotriva fiecărui român”, „celelalte partide vor ca mediul de afaceri să fie slab și împovărat de taxe și impozite”, „celelalte partide vor să oprească majorările și chiar să taie pensiile”. Alături de fiecare mesaj era asociată imaginea unui membru de partid care s-a opus PSD-ului. Libertatea alegătorilor de a-și forma o opinie fără influența unor factori externi negativi asupra procesului de vot a fost încălcată, consideră Biroul Electoral Județean.

De interes:  Victor Ponta, un sprijin din umbră pentru comunitatea din Moldova Nouă

BEJ a dispus interzicerea difuzării și înlăturarea materialului electoral respectiv din spațiul public. Măsura de înlăturarea a afișelor electorale va fi îndeplinită de îndată, conform prevederilor legale, de către primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cu sprijinul organelor de ordine publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.