Primăria Reșița a făcut publice noi machete care înfățișează orașul în viitorul apropiat! Nimic nu mai seamănă cu griul și paragina de astăzi!

Cele 90 de milioane de euro atrase pentru introducerea tramvaiului rezolvă tot ce înseamnă artere principale, trotuare, spații verzi și piste de biciclete. Centrul civic intră într-un amplu proces de modernizare chiar în această toamnă. Pentru zona Mociur lucrează deja arhitecții. E vorba despre mall. Oameni la fel de creativi din zona artei urbane lucrează și ei la redesenarea celor mai triste clădiri ale municipiului. Și schimbările radicale nu se opresc aici.

Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru reabilitarea străzilor Parângului, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu și Gratz, de legătură între B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A.I. Cuza, dar și modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței. Investiția presupune amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale; transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal; crearea și amenajarea specifică a unor piațete de cartier, zone de întâlnire și repaos; montarea unui sistem de ghidaj tactil pentru creșterea nivelului de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități; refacerea instalației de iluminat public; realizarea de lucrări edilitare pentru colectarea apelor pluviale de pe carosabil; echiparea cu utilități și infrastructură a celor șase străzi pentru acomodarea de diverse evenimente și activități în funcție de necesități; amenajare peisagistică și amplasare mobilier urban.”, a anunțat primarul Nelu Popa.

De interes:  În siguranță sau nu…?! Mai multe ATM-uri verificate în județul Caraș-Severin! | Express de Banat

Aproape 2 milioane de euro, proveniți din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, vor fi cheltuiți pentru lucrările de modernizare ce vor fi efectuate de către asocierea formată din SC CONSTRUCTIM SA, SC ELIS PAVAJE SRL și SC VITAMIN ARHITECTS SRL. Termenul de execuție pentru proiectare este de 45 de zile de la semnarea contractului, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni de la data obținerii autorizației de construire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.