Delicii sud-americane din carne de vită la cel mai înalt nivel! Argentinian Steakhouse este singurul restaurant din vestul țării care îți deschide apetitul cu arome și gusturi fine, melanj de texturi și culori învăluite în frumusețea pasionalului tango. Situat la parterul Hotelului Del Corso din Timișoara, restaurantul oferă gurmanzilor o experiență culinară în stil argentinian de neuitat!

Se spune că într-un preparat perfect trebuie să pui suflet, însă de cele mai multe ori nu este de ajuns. Armonia dintre gusturi, modul de preparare și ingredientele de cea mai bună calitate fac dintr-o bucată de carne un preparat culinar de succes. Cei care calcă pragul restaurantului Argentinian Steakhouse pot descoperi calitatea legendarei cărni crescute în Pampasul argentinian, alături de savoarea dată de cărbunele atent utilizat.

Echipa Express de Banat a stat de vorbă cu bucătarul-chef al restaurantului, Nicolaie Tomescu, cel care ne-a dezvăluit secretele pregătirii cu atenție a unui steak argentinian net superior.

 „În primul rând, maturarea cărnii. O carne maturată este net superioară unei cărni nematurate. Prin maturare ajunge să nu mai aibă fibrele și tendoanele intacte, sucurile de care carnea nu are nevoie le eliberează. Marmorarea cărnii este și ea foarte importantă. Adică să ai o carne calitatitivă înseamnă să ai într-o bucată straturi uniforme de grăsime și de carne. Grăsimea dă, prin prăjire sau coacere, gustul cărnii. În al doilea rând, felul în care o gătești. Noi folosim cuptorul cu cărbune și bineînțeles, într-un final, sosurile. Sosurile vin în completare și ajută la gust.”, a precizat bucătarul-șef.

De interes:  Comanda oximetru online si il primesti acasa!

Argentinian Steakhouse oferă un meniu variat. Empanadas și Provoleta, coastele de vită, diafragma de taur, cel mai fraged mușchi, antricotul cu os și „vedeta” Tomahawk sunt doar câteva dintre specialitățile casei iubite și „vânate” de cunoscători.

„În meniu am încercat să structurăm felurile cât de aproape am putut de America de Sud, de Argentina. În schimb, mai avem și preparate care nu sunt apreciate de consumatorii de carne sau de produse argentiniene, de genul pasăre, porc sau fructe de mare pe care le pregătim în stil european. Având în vedere că, dacă nu mă înșel, suntem singurii din oraș care avem cameră de maturare, cel mai apreciat fel este carnea maturată. Astfel, o avem permanent în meniu.”, a explicat Nicolaie Tomescu.

Nicolaie Tomescu are peste 20 de ani de bucătărie, timp în care a realizat mii de preparate și a acumulat experiența necesară cu privire la gustul românilor. Acesta deține și un blog culinar, care vine în întâmpinarea celor ce își permit să iasă mai rar la restaurant. Iubitorii tainelor bucătăriei pot găsi sute de rețete, de la feluri principale până la deserturi.

De interes:  Excluderea lui Torma, înfrângerea lui Nelu Popa, înfrângerea Reșiței!

„Dacă până nu de mult timișorenii apreciau foarte mult farfuriile pline, care în unele locuri dădeau pe afară, deja au început să fie mai pretențioși, având în vedere că mulți au ieșit din țară și au cunoscut și alte culturi, alte bucătării. Încep să aprecieze preparatele corect gătite și aranjate cu stil în farfurie. Sunt două categorii de consumatori. Cei care vin o dată pentru prezentare, combinație de gusturi și cealaltă categorie care dorește să mănânce special un anumit fel de mâncare din meniu, nu contează cum.”,  a concluzionat Nicolaie Tomescu, bucătarul-șef al restaurantului Argentinian Steakhouse Timișoara.

Cei care doresc să facă o călătorie culinară atipică pot călca pragul restaurantului de luni până vineri, între orele 17.00 și 23.30, iar sâmbătă și duminică, între orele 12.00 și 23.00. De asemenea, mai multe detalii despre meniu și specificul său pot găsi pe pagina oficială Argentinian Steakhouse.

Argentinian Steakhouse este singurul restaurant argentinian din vestul țării și face parte din grupul Del Corso. Grupul deține alte două restaurante: unul cu specific italian – Locanda del Corso și cel de-al doilea cu specific tradițional românesc – Berăria 700. Cele două și-au consolidat poziția de lideri în topul restaurantelor din oraș încă de la apariția lor pe piață, ca urmare a promovării unor standarde înalte a activității prestate.

De interes:  Alege serviciul de transport moloz pentru a scapa de deseurile din curtea ta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.