Mituri pe care le auzim frecvent despre mutatul in alta casa

Mutatul intr-o proprietate noua poate fi o treaba extrem de stresanta si de solicitanta. Acum, trebuie sa impachetezi practic toata viata ta, sa gasesti o modalitate eficienta de a-ti transporta lucrurile la noul domiciliu, sa schimbi utilitatile si sa te ocupi de multe alte lucruri.

Vorbeste cu familia si cu prietenii si vei descoperi ca cei mai multi dintre ei s-au mutat cel putin o data in viata lor. Poate ca ar putea sa iti ofere cateva sfaturi valoroase.

Cu toate acestea, vorbind cu ei despre ce poate insemna o mutare organizata, este posibil sa auzi si cateva mituri.

In randurile ce urmeaza, noi vom demonta cateva dintre cele mai populare mituri despre mutatul in alta casa.

​Este mai ieftin sa o faci pe cont propriu.

Cumpararea sau chiar inchirierea unei noi proprietati poate fi costisitoare. Avand o plata atat de mare de facut, probabil crezi ca angajarea unor specialisti de la o firma de mutari poate fi o cheltuiala inutila. Este posibil sa fi auzit chiar ca te poti muta intr-o noua locuinta practic gratuit, facand totul de unul singur.

De interes:  Aparatură medicală de mii de euro, donată pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Din pacate, incercand sa te muti singur, fara ajutorul unor specialisti in mutari, nu te va ajuta sa faci economii. In primul rand, vei avea nevoie de o masina pentru a transporta lucrurile. Iar transportul mobilierului poate necesita chiar si un vehicul mai mare, precum un camion. Inchirierea unei autoutilitare poate fi costisitoare, ca sa nu mai mentionam ca acest lucru nu iti va oferi nicio asigurare efectiva pentru bunurile tale. Exista, de asemenea, problema necesitatii de a-ti lua timp liber suplimentar de la locul de munca pentru a aranja si impacheta totul inainte de mutare. In functie de jobul tau, acest lucru ar putea insemna mai multi sau mai putini bani pierduti. Apoi, chiar daca reusesti sa gasesti cutii de carton gratuite, va trebui totusi sa platesti pentru materiale de ambalare, cum ar fi folie cu bule si banda de ambalare robusta.

O firma de mutari, nu numai ca te va ajuta la transportarea lucrurilor, dar iti va oferi si un camion si materiale de impachetare. Sigur, va trebui sa platesti pentru serviciile pe care ti le ofera, insa vei iesi mult mai castigat in acest mod.

De interes:  Robert Dornhelm, ambasador Timișoara 2021. Regizorul s-a născut în orașul de pe Bega

​Vinerea este cea mai buna zi in care sa te muti.

Oamenii cred ca, din cauza weekendului, vinerea este cea mai convenabila zi pentru a te muta intr-o alta locuinta. Intr-adevar, o perioada suplimentara de doua zile libere poate elimina din stresul pe care il poate provoca despachetarea si iti poate lasa timp de odihna inainte de a te intoarce la munca.

Din pacate, multi oameni tind sa lase chiar totul pe aceasta zi de vineri. Atunci incearca sa apeleze la firma de mutari, mai ales daca amana cele mai multe sarcini pana in ultimul moment. Si, de multe ori, ajung sa se aglomereze si sa se streseze si mai mult. Cea mai buna zi pentru a te muta este marti, miercuri sau joi.

​Trebuie sa impachetezi totul cu saptamani in avans.

Avand in vedere timpul necesar pentru a impacheta bunurile, este de la sine inteles ca vrei sa ambalezi totul cu multe saptamani inainte de ziua mutarii. Cu toate acestea, acest lucru poate face ca perioada de pregatire pentru ziua mutarii sa fie dificila, deoarece exista unele elemente de care nu te vei putea lipsi.

De interes:  Cum alegi rochii pentru ocazii speciale

Hainele de lucru, articolele de toaleta, incarcatoarele electronice si alte obiecte esentiale ar trebui ambalate cu o seara inaintea mutarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.