Mobila din lemn nu se demodează niciodată, de aceea, este folosită în domeniul HoReCa, în clădiri de birouri sau în locuințe atunci când se dorește crearea unui stil de design clasic sau elegant. 

Totuși, oricât de frumoasă este această mobilă, la fel de dificilă este întreținerea și curățarea ei. În timp, poate să prezinte urme de murdărie și mâzgă, ce nu se pot îndepărta doar cu o simplă cârpă de praf. Află în continuare ce poți face pentru a proteja mobila din lemn și cum trebuie curățată.

Cum se curăță mobila din lemn de praf

Pentru ca mobila să rămână într-o stare bună mereu, este necesar să o cureți des. Praful poate să afecteze foarte mult suprafețele lemnoase în timp, contribuind chiar la zgârierea lor. Acesta este periculos și pentru oameni, deoarece poate declanșa alergii sau o criză de astm.

De ce ai nevoie pentru a șerge mobila:

  • Cârpă sau lavetă din microfibre;
  • Prosoape îmbrăcate în pluș;
  • Spray special pentru lemn;
  • Pămătuf (opțional).

Atunci când selectezi un produs pentru ștergerea mobilei, alege ceva de care praful se va lipi, nu doar un material care îl strânge și apoi îl lasă să plutească prin aer. Laveta moale și uscată sau pămătuful pot să îndepărteze cu succes praful. Poți să folosești și un spray pentru mobilă, pentru a o face să strălucească iar.

Pentru a evita împrăștierea prafului în aer (ceea ce-l face să se reîntoarcă pe mobilă), înmoaie ușor în apă o lavetă sau cârpă din microfibre înainte de a șterge suprafața. Îndepărtează umezeala în exces folosind un prosop uscat îmbrăcat în pluș.

Atunci când cureți mobila din lemn, se recomandă evitarea spray-urilor universale, precum cele folosite pentru masa din bucătărie. Dacă ai folosit astfel de produse în trecut, trebuie să știi că acestea lasă reziduuri și s-ar putea să fie nevoie să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a le îndepărta. Poți utiliza doar spray-uri specifice pentru tipul de suprafață pe care dorești să-l cureți.

Petele lipicioase, cel mai probabil, vor avea nevoie de apă și săpun. Înmoaie o lavetă în detergentul sau săpunul dizolvat în apă, stoarce-o și apoi șterge zona. Clătește și apoi usucă imediat folosind o lavetă uscată. La final, folosește spray-ul special de mobilă pentru a-i reda luciul.

Cât de des trebuie curățată mobila din lemn

În cazul în care ai vărsat mâncare sau un lichid pe o suprafață din lemn, aceasta trebuie curățată imediat. Lichidele pot cauza înnegrirea sau deformarea lemnului.

Se recomandă să ștergi praful la fiecare câteva zile sau, măcar, săptămânal, pentru a păstra mobilierul cât mai curat. Ștergerea prafului poate înlătura particulele ce zgârie suprafața.

Lustruirea sau datul cu ceară sunt recomandate, dar aceste activități trebuie făcute doar la câteva luni, deoarece pot afecta mobila. Având în vedere de cât de des lustruiești mobila, în cele din urmă, va necesita o curățare profundă, oricum. Poți face asta folosind o soluție pe bază de ceai.

Curățarea mobilei din lemn este o activitate care poate consuma destul de mult timp. Din fericire, rezultatul este unul care îi oferă spațiului un aer mai rafinat. Șterge praful, folosește un spray de calitate și lustruiește mobila pentru a păstr

De interes:  Idei de styling pentru paltonul de toamnă pe care TREBUIE să le încerci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.