Piața de transport utilaje, din ce în ce mai dezvoltata

Societatea moderna se bazeaza pe utilizarea unui numar din ce in ce mai mare de utilaje. Utilajele agricole, utilajele de constructii, statiile de asfaltare sau diverse alte echipamente reusesc sa genereze economii substantiale de timp si in acelasi timp, sa eficientizeze munca.

Utilizarea acestor utilaje nu este lipsita de probleme, insa. Pe langa faptul ca sunt foarte costisitoare, acestea trebuie sa fie transportate, iar legislatia nu permite, in mod normal, transportul unor obiecte cu dimensiuni foarte mari.

Tocmai de aceea, cei care achizitioneaza utilaje trebuie sa apeleze la servicii de transport utilaje, care sunt supuse unor reglementari stricte.

Un transport de utilaje trebuie sa fie foarte bine planificat, sa obtina autorizatii de transport de la autoritatea drumurilor si sa fie gandit in asa fel incat sa fie cat mai ieftin.

Cu toate ca aceste transporturi sunt dificile, au costuri mari si pot duce la aparitia unui numar mare de situatii neplacute, piata lor a crescut substantial. Astfel, in ultimii 4 ani Romania a raportat o crestere de 4.41% in ceea ce priveste acest tip de transport, valoarea pietei ajungand la 10 miliarde de euro.

Ce inseamna o astfel de crestere?

Este o confirmare a faptului ca romanii folosesc din ce in ce mai multe utilaje speciale pentru diversele activitati pe care le au. Practic, agricultura, constructiile si industria sunt din ce in ce mai eficiente.

Din pacate, o crestere atat de rapida inseamna si probleme legate de calitatea serviciilor. Din cauza cererii foarte mari de servicii de transport special, companiile nu au la dispozitie resurse umane foarte bine pregatite, ceea ce duce la numeroase accidente si probleme legate de organizare.

Tocmai de aceea, cei care doresc sa transporte utilaje trebuie sa aleaga cu o atentie foarte mare firma de transport, in asa fel incat sa se asigure ca utilajele ajung la destinatie fara niciun fel de probleme.

Ce trebuie sa stii despre transportul utilajelor?

In general, transportul utilajelor se realizeaza pe cale rutiera, cu masini mari care pot transporta volume uriase, fara niciun fel de probleme. Legislatia este cat se poate de stricta, insa. Transportatorii trebuie sa isi planifice foarte bine drumul si sa se asigure ca nu incurca traficul. De asemenea, trebuie sa primeasca autorizatii de transport din partea autoritatilor din domeniu.

In general, la orice transport agabaritic trebuie sa se tina cont de :

  • viteza de transport. Aceasta trebuie sa fie mentinuta la o anumita valoare, in asa fel incat sa nu se incurce traficul;

  • Volumul pieselor transportate. Daca este prea mare, va fi nevoie de avertizari luminoase si chiar de escorta politiei;

  • Traseul si orarul de transport. Traseul trebuie sa fie ales in asa fel incat impactul asupra traficului sa fie cat mai mic. De asemenea, trebuie sa se tina cont de orele la care se face transportul.

Care sunt principalele lucruri care trebuie sa fie solicitate de la o firma ce face transport de utilaje?

In primul rand, trebuie sa se solicite cat mai multe asigurari privind procesul de transport. Acesta trebuie sa se faca ieftin si in deplina siguranta. Pentru asta, trasnsportatorii trebuie sa aleaga masina perfecta ( cu un consum cat mai mic de combustibil), trebuie sa fixeze foarte bine utilajul si sa il protejeze in timpul drumului.

De asemenea, trebuie sa fie pregatiti pentru orice situatie neprevazuta si sa asigure o garantie financiara pentru eventualele accidente.

Un foarte mare plus pentru orice firma de transport este posibilitatea de a oferi un pachet legislativ. Practic, sa se poata ocupa de tot ceea ce inseamna autorizatii si documente, precum si de planificarea cat mai corecta a traseului.
Atunci cand alegi sa colaborezi cu o firma de transport pentru transportul de utilaje este bine sa te asiguri ca aceasta este cat mai transparenta.

Achizitia unui utilaj de dimensiuni mari este o adevarata provocare iar transportul sau poate fi o alta provocare serioasa. Cu toate astea, societatea in care traim ne ofera solutii pentru aproape orice provocare pe care o avem si ne pune la dispozitie instrumente pentru a ne transforma activitatewa intr-una cat mai eficienta si mai profitabila.

De interes:  Luminița Jivan, cu Viorica Dăncilă! Ceilalți pesediști din Caraș-Severin, nu neapărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.