SCM Timișoara va juca și din toamnă în Liga Națională de Baschet Masculin, mai precis, chiar în prima grupă valorică, deși problema datoriei nu e rezolvată în totalitate. Echipa de baschet a fost sancționată pentru 150.000 de euro datorați către patru foști jucători care au activat la Timișoara în 2015. Plata parțială a sumei a făcut ca, momentan, FIBA să ridice sancțiunile.

Practic, Federația Română de Baschet pune doar în aplicare ce decide FIBA în acest caz. Forul internațional a permis înscrierea echipei în LNBM, decizie confirmată de conducerea echipei. „Am primit acceptul să participăm în competiție, ni s-a ridicat și interdicția de transferuri. Vom participa la tragerea la sorți a programului campionatului și Cupei României din data de 29 iulie”, ne-a declarat Ilie Trițoiu, managerul secției de baschet din cadrul clubului SCM Timișoara. Clubul a fost amendat și a avut interdicție de transferuri internaționale din cauza datoriei către Derrick Low, Kyle Shillow, Nenad Milosevic și Hristo Nikolov.

De interes:  De ce este exfolierea tenului esențială pentru o piele frumoasă și sănătoasă?

Reprezentantul legal al celor patru baschetbaliști, Sabin Gherdan, spune că ar mai fi de achitat în jur de 77.000 de euro. Și Gherdan a confirmat că echipa a fost primită în campionat, dar spune că acțiunea legală împotriva Trezoreriei Timișoara va continua. „FIBA le-a ridicat momentan sancțiunile, dar trebuie să plătească până la 15 septembrie. Eu voi continua acțiunea împotriva Trezoreriei, pentru că nu au pus în aplicare decizia de executare”, ne-a declarat Sabin Gherdan. Procedural, banii achitați până acum sunt la executorul Florin Teregovan și vor ajunge la jucători abia după ce întreaga datorie e plătită.

Totuși, informațiile sunt că clubul va plăti toată datoria în perioada următoare. Dinte jucătorii de la SCM Timișoara din sezonul trecut, doi au alte destinații deja. Cătălin Baciu a semnat cu CSM Oradea, iar Dragoș Diculescu, cu SCM U Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.