Orice aliment consumat care nu respecta normele de igiena si sanatate va afecta starea generala de sanatate a oamenilor, iar acest lucru este valabil si in cazul apei consumate. De foarte mult ori s-a intamplat ca testele efectuate pe apa de la retelele publice sa demonstreze ca are o calitate slaba si un continut ridicat de substante daunatoare. 

Drept urmare, foarte multi oameni au renuntat la a mai bea apa de la robinet, reorientandu-se catre apa imbuteliata. Numai ca, in acest caz, costurile lunare pot creste considerabil, mai ales in conditiile actuale, in care s-au inregistrat cresteri de preturi la aproape toate categoriile de produse. 

O solutie alternativa, sanatoasa si avantajoasa, poate fi reprezentata de instalarea unor filtre apa potabila chiar la reteaua din casa. Astfel ca oamenii sa se bucure de o apa potabila, buna de baut, chiar de la robinet. 

Cine poate monta filtre de apa potabila si unde se pot gasi acestea? 

Filtrele pentru igienizarea si dedurizarea apei pot fi montate atat in mediul domestic, dar si in cel industrial, pentru ca apa care curge la robinet sa poata fi folosita fara teama. Astfel ca oricine isi doreste sa poata consuma apa potabila de la robinet poate instala un astfel de filtru. 

Acestea se gasesc, de obicei, in magazine de specialitate, fie destinate echipamentelor pentru curatarea si dedurizarea apei, fie chiar in magazinele de instalatii sanitare. Totusi, nu toate filtrele sunt la fel de eficiente, motiv pentru care este necesar sa se acorde o atentie deosebita atat distribuitorului de la care s-au achizitionat, cat si calitatii produsului in sine. 

Montarea acestor sisteme de curatare si purificare a apei se recomanda a fi facuta de instalatori experimentati. 

De ce sunt instalate filtre de apa potabila? 

Apa care are un continut mare de saruri si minerale are efecte negative atat asupra starii de sanatate a oamenilor, cat si asupra modului de functionare a electrocasnicelor intra in contact cu apa.

Sursele din care provine apa de la retea, dar mai ales depunerile de la nivelul conductelor prin care este transportata, au si ele un rol in calitatea slaba a apei de la robinet, care ajunge a fi nepotabila. 

De interes:  Luminița Jivan, cu Viorica Dăncilă! Ceilalți pesediști din Caraș-Severin, nu neapărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.