Peste 1 milion de euro pentru comuna Ghiroda. Din fonduri norvegiene!

Vizită de amploare la Primăria Ghiroda! Knut Ringstad, directorul Innovation Norway și Camelia Manoliu, ofițerul de program responsabil cu alocarea fondurilor nerambursabile norvegiene, au avut miercuri o întâlnire cu primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu. Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Sisteme fotovoltaice pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice”.

Acest proiect a fost depus de Primăria comunei Ghiroda pentru obținerea de finanțare din fonduri norvegiene în luna martie. A fost vizată eficientizarea consumului de energie pentru opt clădiri publice din localitate: școlile din Ghiroda și Giarmata Vii, căminele culturale din Ghiroda și Giarmata Vii, grădinița din Ghiroda, baza sportivă din Ghiroda și clădirile administrative din Ghiroda și Giarmata Vii.

Valoarea totală a proiectului este de 1.200.000 de euro, 85% finanțare externă, 15% contribuția Primăriei Ghiroda. Această investiție ar putea asigura consumul de energie al obiectivelor vizate, generând o economie de 17.000 de lei lunar.

De interes:  5 Cele mai cunoscute curtezane din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.