Opriţi la timp înainte să ajungă ilegal spre vestul Europei

Trei cetățeni afgani, călăuziți de un cetățean iranian, au intrat în vizorul polițiștilor de frontieră Naidăș după ce au încercat să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Întregul scenariu al migranților a început să se clatine în momentul în care autoturismul în care se aflau, înmatriculat în Germania, condus de un cetățean iranian în vârstă de 41 de ani, a fost oprit pentru un control de rutină de către polițiștii de frontieră Naidăș miercuri, 9 octombrie, în localitatea Răcășdia. În urma unui control amănunțit, organele competente au sesizat că cei trei pasageri nu vorbeau limba română și nu reușeau să justifice prezența în zonă, ca atare, aceștia au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

Verificările amănunțite au scos la iveală că cei trei pasageri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au solicitat azil în Serbia, ei trecând ilegal frontiera din țara vecină, pe jos, fiind preluați de cetățeanul iranian din apropierea frontierei de stat. Totodată, cetăţenii afgani au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetățeanului iranian.

De interes:  Cum sa alegi rochiile plus size in functie de tipul tau de silueta

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraş-Severin pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cetăţenii afgani şi de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul iranian. În același timp, faţă de călăuză procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de azi cu propunere de arestare preventivă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre cele întâmplate au fost anunţate inclusiv autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.