Percheziții: Dosar penal pentru un tânăr din Timiș din cauza petardelor

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj, au desfășurat 3 percheziții domiciliare în Lugoj și comuna Bârna, la imobilele ce aparțin unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Bârna, județul Timiș.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, aflat în lucru la SAESP Timiș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

În urma perchezitiilor, a fost identificată cantitatea de 1.000 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 si F4, cantitate achiziționată conform facturilor de proveniență din Cehia si România.

Tânărul comercializa articolele pirotehnice în mediul online, prin intermediul unui site, în acest sens fiind identificate și ridicate 291 de formulare comandă și AWB-uri de transport realizate cu o firmă de curierat, în perioada octombrie-decembrie 2022. Comenzile aveau valori cuprinse între 300-3.000 de lei. 

Desi bărbatul are calitatea de pirotehnician, acesta nu are nicio formă de organizare juridică care sa-i permită comercializarea către publicul larg.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 14 ianuarie 2023

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.