Poliția Română: „În ultimele trei luni au fost scoase din piaţă 110 kilograme de droguri”

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele trei luni au fost scoase din piaţă 110 kilograme de droguri şi aproximativ 20 de culturi ilegale descoperite şi desfiinţate, iar infracţiunile de omor şi tentativă de omor au înregistrat o scădere de 7% în 2023 faţă de anul trecut, informează site-ul UMPMV.

El a mai spus că în acest an a fost înregistrată o creştere cu două procente a faptelor penale. 

“În urma activităţilor derulate în anul 2023, în ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, au fost înregistrate 358.960 de fapte penale, cu o creştere de 2% faţă de anul trecut. În perioada iunie – august 2023 au fost înregistrate 143.076 de infracţiuni, în scădere faţă de perioada similară a anului 2022 şi ne referim aici la o scădere cu 1206 fapte. Tot anul acesta, infracţiunile grave comise cu violenţă reprezintă 0,2% din infracţiunile contra persoanei, fiind înregistrată, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere cu 9,2%. Infracţiunile de omor şi tentativă de omor au înregistrat o scădere de 7% faţă de anul trecut”, a afirmat Drăgan, potrivit sursei citate.

De interes:  CSM Reşiţa a pierdut la Sebiş. Rosso-nerii, la egalitate de puncte cu Şoimii Lipova – BANAT

 

Acesta a precizat că în ultimele trei luni poliţiştii au participat la 284.000 de intervenţii în domeniul ordinii publice ceea ce înseamnă, în medie, peste 3.000 de intervenţii în 24 de ore. 

 

“Dacă ne referim la combaterea criminalităţii organizate, anul acesta, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe acest domeniu de combatere a sănătăţii organizat, au fost desfăşurate şi obţinute următoarele rezultate: 1115 acţiuni operative desfăşurate cu o creştere de 4,9% faţă de anul trecut.

 

Bineînţeles, toate aceste activităţi, sub derularea procurilor DIICOT. 393 de acţiuni au fost acţiuni operative de mare amploare. Au fost întocmite 1065 de rechizitorii de către procurorii DIICOT. În urma activităţilor derulate de Poliţia Română, prin care au fost sesizate instanţele de judecată cu privire la 2295 de inculpaţi pentru săvârşirea a peste 4500 de infracţiuni”, a transmis Georgian Drăgan. 

Au fost destructurate 99 de grupuri infracţionale organizate, formate din 709 persoane, care au fost trimise în judecată. De asemenea, în perioada iunie – august 2023 au fost înregistrate 372 de acţiuni operative şi derulate de către Poliţia Română, dintre care 111 de mare amploare.

De interes:  Bobby Păunescu, despre asasinarea Dariei Dughina: „Cu siguranță dă un impuls asupra eșecului militar în Ucraina, nu și asupra eșecului lui Putin”

“Au fost destructurate 44 de grupuri organizate, ceea ce reprezintă un 44 la sută din totalul grupurilor destructurate anul acesta în anul 2023, acest lucru arătându-ne o intensificare a activităţilor în această perioadă, respectiv iunie – august 2023, bineînţeles şi în luna septembrie, aşa cum bine ştiţi, Poliţia Română, împreună cu DIICOT, dar şi cu celelalte unităţi de parchet pe palierul de activitate şi de competenţă a desfăşurat activităţi care au fost mediatizate. Ne referim aici la operaţiunile Hydra, Himera, Fabrica de Vise, dar şi alte operaţiuni de amploare pentru destructurarea acestor grupări infracţionale organizate. Au fost emise 341 de rechizitorii prin care au fost sesizate instanţele de judecată cu privire la 837 de inculpaţi pentru săvârşirea a 1525 de infracţiuni şi încheiate 70 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Toate aceste date sunt din perioada iunie – august 2023”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

 

El a prezentat şi acţiunile desfăşurate în privinţa siguranţei rutiere, afirmând că în cadrul acţiunii Blocada au fost reţinute peste 150.000 de permise de conducere, dintre care 1.400 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

De interes:  Începe distribuirea pastilelor cu IOD. Cui vor fi administrate și cum ajung la populație

 

“În perioada iunie – august 2023, la nivel naţional au fost realizate organizate şi următoarele activităţi: 211 acţiuni operative, 16 grupuri infracţionale organizate, destructurate şi trimise în judecată 472 de persoane, 2942 de fapte de natură penală înregistrate, fiind desfăşurate activităţi în peste 5.000 de ordonanţe de delegare emise de procurorii DIICOT.

 

Au fost scoase din piaţă 110 kilograme de droguri şi aproximativ 20 de culturi ilegale descoperite şi desfiinţate. Tot în această perioadă de trei luni”, a spus Georgian Dragan. 

 

La nivelul Poliţiei Române, anul acesta, pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, au fost înregistrate 8.899 de dosare penale, însoţite de ordonanţe de delegare, dintre care 3.177 de dosare în perioada iunie- august. Acţiunile operative din această perioadă au dus la identificarea şi destructurarea a aproximativ 45% dintre grupurile infracţionale destructurate în tot parcursul anului 2023, potrivit oficialului IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.