Localitățile din Timiș au o nouă oportunitate de a accesa fonduri europene pentru dezvoltare, pe lângă posibilitățile existente până acum. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zurobara, înființată pentru UAT-urile din Timiș, poate oferi sprijin în acest sens.

Practic, miza este găsirea de soluții pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor din UAT-urile timișene. Asociația Zurobara, condusă de pesedistul Cătălin Tiuch (foto), face un apel public către toți cei interesați să se alăture demersului și să contribuie la realizarea strategiei și a planului de găsire a surselor de finanțare, inclusiv cu bani europeni, destinați dezvoltării regionale. Unele comune importante din județ au aderat deja la asociație, iar cei de la Zurobara așteaptă propunerile membrilor, dar și noi localități care să li se alăture.

Zurobara ajută membrii în realizarea proiectelor pentru solicitarea de fonduri, deoarece un proiect bine scris este o condiție esențială pentru a avea acces la fondurile UE. „Noi suntem deschiși oricărei colaborări și așteptăm propuneri din partea autorităților publice și nu numai. Vrem să contribuim la o viață mai bună pentru cetățenii din localitățile aflate pe teritoriul ADI Zurobara, la o dezvoltare durabilă”, spune Cătălin Tiuch, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zurobara.

De interes:  Catering Constanta – Evenimente la cheie

În prezent, la ADI Zurobara au aderat comune timișene precum Dumbrăvița, Remetea Mare, Sânmihaiu Român, Ghiroda și Giarmata Vii, Becicherecu Mic, Giarmata sau Sânandrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.