Timișoreanul faimos în toată lumea, Ștefan Popa Popa’s, a fost sărbătorit de personalități din toate domeniile vineri, la Muzeul Banatului. Pe lângă deschiderea muzeului ce îi poartă numele caricaturistului ajuns în Cartea Recordurilor, cu această ocazia s-a deschis și Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. Alături de Popa’s au fost personalități din toate domeniile.

Marii campioni din lumea sportului au răspuns cu bucurie invitației. Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, are chiar o relație apropiată cu maestrul timișorean. „Ne cunoaștem de foarte mulți ani, îl apreciez enorm de mult. Este un artist cu un suflet mare, un suflet generos. A expus de atâtea ori și ne-a făcut portretele sportivilor. De fiecare dată când a avut ocazia, nu a fost nevoie de o ocazie specială. Am rămas în legătură de prietenie. Vorbim, zic eu, destul de des. M-a invitat la acest festival pentru că mi-a povestit atât de frumos de ce se întâmplă aici. Într-adevăr, este extraordinar ceea ce face. Mă bucur că mai sunt oameni cu un suflet atât de mare și ajutați pot să realizeze un eveniment ca cel de astăzi”, a declarat Lipă.

Fosta mare campioană a canotajului românesc are acasă trei caricaturi făcute de Popa’s, pe care le vede zilnic când coboară scările. Dacă România va urca pe podium și la Jocurile Olimpice de la Tokio, va apela cu siguranță la Popa’s să portretizeze o nouă generație de campioni. „Am trei caricaturi. M-a prins în diferite momente, și de fericire, și de tristețe. Le țin la loc de cinste, alături de medaliile mele. Este în gândul și în inima mea zilnic, pentru că de câte ori urc și cobor treptele, dau de domnul Popa’s”, a mai povestit Lipă.

„Eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam, are și el câteva caricaturi semnate de Popa’s. Spre deosebire de Elisabeta Lipă, directorul de imagine al FCSB l-a cunoscut pe timișorean mai bine în ultimul an. Și între fostul portar al Stelei și artist s-a dezvoltat o strânsă prietenie. „Ne-am cunoscut mai bine anul acesta. Pentru faptul că e un om de mare calitate, am vrut să onorez și eu prezența. Cred că am vreo trei-patru. Dar cel mai mult m-au încântat portretele făcute pentru toată familia, pe care le țin cu cinste în sufragerie”, a declarat Duckadam.

Sâmbătă, Duckadam merge și la Liceul Bela Bartok din Timișoara. „Am deschis o nouă linie de echipament sportiv. Partenerul meu are băiatul acolo și m-a rugat să fac o mică sesiune de autografe”, a precizat fostul portar despre această vizită. Apoi, va merge la părinți, la Semlac, deoarece duminică e din nou la București. „Sunt în Timișoara și nu voi scăpa ocazia să merg și la părinți, la Semlac, și mâine seară mă întorc”, a mai povestit Duckadam.

La eveniment au fost prezente personalități din Spania și Israel, dar și nume grele precum Mihai Tatulici sau Tudor Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.