Multe iluzii apar din natura specifică a banilor. Să ne uităm la ce mituri și concepții greșite puteți întâlni și cum să le infirmați cu fapte.

Este mai ușor să returnați rate mai mici pentru o perioadă mai lungă

Termenul lung reduce, fără îndoială, cuantumul ratei unui credit până la salariu. Totuși, ideea că este gratuită este un mit absolut. Cu cât termenul este mai lung, cu atât se acumulează mai multă dobândă și debitorul trebuie să o plătească. Fiecare an este format din 12 luni, iar pentru fiecare dintre ele se percepe dobândă, așa că luați în considerare rata maximă pe care o puteți plăti și alegeți-o.

De asemenea, ori de câte ori puteți plăti o sumă mai mare în rate, faceți acest lucru. Cu toate acestea, este o idee bună să verificați în prealabil dacă aveți o condiție pentru plata anticipată. Dacă nu aveți dobânzi și comisioane penalizatoare, acoperiți împrumuturile mai repede pentru a reduce ratele dobânzilor.

De interes:  Emoția și glamour-ul își dau întâlnire la prima ediție din Timișoara a evenimentului Atipic Beauty!

Garanția este suficientă

Există împrumuturi care necesită garanții din partea clientului, sub forma unor proprietăți. Acest lucru dă impresia debitorilor că nu ar trebui să aibă un venit mare dacă dețin proprietăți. Din păcate, ambele sunt indispensabile.

Ratele dobânzilor la împrumuturile pe termen lung sunt fixe

Acest lucru este, de asemenea, rareori adevărat și este mai degrabă un truc de marketing. Pentru împrumuturile pe termen lung, rata dobânzii, deși este fixă, se poate modifica în anumite condiții, cum ar fi o modificare a pieței sau rata cheie a dobânzii.

Există o mulțime de mituri care stăpânesc mințile oamenilor despre ce este cu adevărat un împrumut. Este important să citiți întotdeauna bine termenii și să nu vă lăsați păcăliți de un zvon până nu îl vedeți scris alb-negru. Asta înseamnă că, dacă scrie undeva că rata dobânzii se poate schimba cu o inflație mare și o semnezi, nu poți fi supărat că ai crezut că toate împrumuturile sunt la dobândă constantă. Ai grijă să nu iei împrumuturi și să împrumuți bani cu ușurință. Creditarea responsabilă și inteligentă vă va oferi oportunități, nu limitări, așa că profitați de ele.

De interes:  Relaxare acasa: saune premium pentru a le instala acasa

Sursă: emporiki.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.