Primul caz de meningită a fost confirmat în Banatul de munte – BANAT

Primul caz de meningită a fost confirmat în Banatul de munte


Primul caz de meningită a fost confirmat și în Banatul de munte. „Este vorba despre un sugar de 9 luni care a fost adus la Spitalul Județean de Urgențe din Reşiţa de la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa, în 1 mai. În urma consultului și investigaţiilor medicale efectuate s-a stabilit un diagnostic prezumtiv de meningită. Sugarul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, unde i s-a pus diacnosticul de meningită”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Roxana Bălan.
Conform protocolului, reprezentanţii Spitalului Judeţean Reşiţa au anunţat Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul Orăşenesc Oraviţa, de unde a fost transferat bebeluşul. Pentru personalul medical care a intrat în contact cu sugarul a primit tratament profilactic.
Meningita este o infecție a membranelor protectoare care înconjoară creierul și măduva spinarii. Daca nu este tratata rapid, poate provoca septicemia, și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor și chiar moartea.

De interes:  Un bărbat a murit după ce a căzut de pe o antenă radio

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.