Jante din aliaj vs din oțel: care este mai bună?

Nu este doar aspectul; jantele din aliaj oferă o mulțime de alte avantaje suplimentare

Te gândești să-ți modernizezi exteriorul mașinii tale? Care este primul lucru care îți vine în minte? Ei bine, un element care se află în fruntea listei sunt roțile. Mulți șoferi cheltuiesc o sumă bună de bani pentru a obține jante din aliaj pentru mașinile lor. Este totul despre aspect sau există un motiv tehnic în spate?

Alegerea roții potrivite pentru vehiculul dumneavoastră este extrem de importantă. Se rezumă la alegerea între jante din oțel și jante din aliaj, deoarece acestea sunt cele două roți cele mai comune folosite în mașini. Există puține alte tipuri precum fibra de carbon, dar sunt destul de rare și scumpe.

Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale. Mașinile de segment de bază vin standard cu roți din oțel, deoarece este un metal de bază pentru majoritatea părților mașinii. Este ieftin și poate fi modelat cu ușurință în diferite forme pentru a satisface cerințele.

De interes:  De ce shisha, simbol al culturii arabe, a devenit atât de populară în întreaga lume?

Dar din ce în ce mai multe mașini în aceste zile sunt echipate cu jante din aliaj. Acestea sunt mai ușoare și îmbunătățesc aspectul general și performanța mașinii. Așadar, de la preț la performanță, te ajutăm să compari avantajele și dezavantajele fiecărui tip de roți.

Avantaje și dezavantaje

Jantele din aliaj sunt forjate dintr-un amestec de aluminiu, nichel si magneziu. Aluminiul este folosit datorită caracterului său ușor. Acestea sunt mai puțin durabile și mai scumpe, dar datorită greutății ușoare, permit o mai bună manevrare.

Jante din aliaj vs roți din oțel: care este mai bună?

Pro

 • Jantele din aliaj sunt mai usoare si permit o manevrabilitate mai buna
 • Datorită greutății reduse, există o masă nesustră mai mică, ceea ce îmbunătățește economia de combustibil
 • Cadrul ușor de jante din aliaj pune mai puțină presiune asupra suspensiei, ceea ce permite o accelerare mai rapidă
 • Există mai multe personalizări disponibile pentru jantele din aliaj și sunt mai atrăgătoare pentru ochi decât roțile de oțel
De interes:  Investiții de peste 1 miliard de euro, în 20 de ani de ADR Vest!

Contra

 • Durabilitatea este un domeniu major de îngrijorare cu jantele din aliaj. În cazul unui impact, jantele din aliaj tind să se îndoaie și chiar să crape mai ușor decât roțile din oțel mai dur.
 • Jantele din aliaj sunt mai scumpe

Roți de oțel – Avantaje și dezavantaje

Pentru șoferii care caută o alternativă mai ieftină, dar mai puternică, roțile din oțel reprezintă o alegere excelentă. Acestea sunt mai rezistente decât jantele din aliaj și sunt o alegere ideală pentru vehiculele grele.

Pro

 • Roțile de oțel sunt preferate de OEM și mai răspândite
 • Acestea sunt extrem de durabile, accesibile și ușor de reparat
 • Roțile de oțel sunt mai flexibile și absorb mai multe șocuri
 • Greutatea suplimentară a roților de oțel ajută la conducerea pe zăpadă, deoarece menține vehiculul ferm și nu alunecă pe gheață

Contra

 • Greutate nesusținută – scade agilitatea și capacitatea de a accelera, reduce consumul de combustibil, pune sub presiune suspensie
 • Mai puțină personalizare disponibilă
 • Nu este potrivit pentru roți de peste 16 inchi în diametru
De interes:  Ai o firmă în domeniul construcțiilor? Iată cum OIREP îți poate fi de ajutor

Roțile din oțel sunt durabile, ieftine și ușor de reparat. Absoarbe mai multe socuri si sunt rezistente la impact. Jantele din aliaj, in schimb, sunt mai usoare si permit o manevrabilitate mai buna. De asemenea, îmbunătățește profilul vehiculului dumneavoastră și poate fi personalizat cu ușurință.

Daca esti in cautarea unui set nou de jante de calitate din tabla sau aliaj le poti comanda pe  Vadrexim.ro Livrarea este GRATUITA! Reprezentantii de vanzari te vor suna si iti vor confirma daca jantele alese de tine se potrivesc sau nu pe masina ta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.