Mesajele cărășenilor din diaspora: „Votez, deci exist!”


Convinși că votul lor poate face diferența, mii de români aflați în diaspora s-au prezentat ieri la misiuniile diplomatice pentru a vota. Printre aceștia s-au numărat și cărășeni care au stat la cozi a-și face datoria cetățenească.
Cărășeni aflați în Italia, Franța, Austria, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii au dorit să își exercite dreptul la vot chiar dacă asta a însemnat câteva ore de stat la cozi în fața misiunilor diplomatice ale României. Printre aceștia se numără și scriitoarea Lavinia Călina care a postat imagini din Northampton, și care după 6 ore de stat la coadă a reușit să voteze.
Aşa arăta coada din Northampton la 17:00 ora Angliei. După 6 ore de stat aici am ajuns să votăm. A fost o experiență plăcută, deşi a bătut vântul şi ne-a plouat. A meritat aşteptarea şi am rămas plăcut surprinsă de atitudinea răbdătoare a celor din jur. Cu toate astea sunt convinsă că mare parte din cei rămaşi nu vor ajunge să voteze.” a postat lavinia Calina pe o retea de socializare.
ambianta
Cozi foarte mari au fost și la Paris, Ulm, Offenbach și Luton.
Reîntorși în Germania după o expozție în Caraș-Severin, Bogdan și Laura Piperiu, au votat la consulatul onorific al României de la Salzaburg, convinși că votul lor contează. O atmosfera ceva mai relaxantă a fost la Chicago, de unde Alina Celia Cumpan a transmis următorul mesaj: „Votez, deci exist! După o așteptare frumoasă de vreo jumătate de oră – îndulcită (pe neașteptate) de prăjituri românești – în care am revăzut prieteni și am legat noi prietenii, am votat și noi (mai optimiști ca niciodată) cu încredere în viitor!”

De interes:  Realitatea.net, poziție de TOP în online-ul românesc și în luna iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.