Tot mai mulți turiști vin în Caraș-Severin de la an la an – BANAT

Tot mai mulți turiști vin în Caraș-Severin de la an la an


Tot mai mulți turiști vin în Caraș-Severin de la an la an. Numărul acestora a crescut cu peste 18% în 2018 față de anul precedent.
228 mii de turiști au vizitat Banatul Montan în în 2018, cu 18,5% mai mult decât în anul precedent. Creșteri s-au înregistrat și la numărul de înnoptări, însă o scădere au înregistrat durata sejurului. Specialiștii în turism spun că deși creșterea numărului de turiști este un lucru înbucurător, în Banatul de munte mai sunt multe lucruri de rezolvat, principalul aspect fiind infrastructura rutieră.
Deși se vorbește, de ani buni, despre potențialul turistic uriaș pe care îl are zona lucrurile nu s-au prea mișcat. La Reșița, primarul Ioan Popa are câteva idei despre cum municipiul de pe Bârzava ar putea atrage turiști. Printre acestea se numără proiectul cu muntele Semenic, crearea unui aquapark și reconversia funicularului.
După 25 în care se tot bate monedă că: turismul, turismul, turismul, cred că e cazul să ne apucăm să facem ceva în sensul acesta. Primăria Reșița prin proiectul pe care îl derulează împreună cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug, telegondolă, zăpadă artificială în masivul Semenic și cu planul de afaceri de a face un aqualand sau aquaparc în oraș, cred că ne vom duce în această direcție. Aș menționa și reconversia funicularului pe care vrem să îl aducem în zona de loasirre, de turism, de activități sportive și de calitate. Cred că acesta este viitorul pe care ar trebui să îl aibă acest oraș”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa
Valoare proiectului „Dezvoltarea zonei turistice Semenic“, inițiat de Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug este de 210 milioane lei.

De interes:  VIDEO Miercuri, episodul 2 al interviului cu Negulescu "Portocală": Jocuri de interese, iubiri interzise și trădări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.