Tu ce cuptor gastronomic preferi: pe gaz sau electric?

Cuptoarele sunt esențiale pentru definirea rutinei bucătăriilor profesionale, iar diferitele tipuri ale acestora echipamente sunt anume proiectate pentru a îndeplini cerințe diferite.

Alegerea corectă a tipurilor de cuptoare este din această cauză o preocupare majoră pentru aceia care doresc să își deschidă un restaurant nou sau să îl modernizeze pe acela pe care deja îl au. La urma urmei, un cuptor bun este sufletul bucătăriei, dictează ritmul muncii, capacitatea serviciilor și chiar organizarea spațiului de lucru.

Cuptorul gastronomic, indispensabil într-o bucătărie profesională

Un cuptor gastronomic profesional este un echipament versatil, având funcția de convecție ca tehnologie standard. Ele au comenzi electronice, digitale, de tip touch.

Acum, aceste cuptoare HoReCa tind să devină adevărate stații de gătit cu un procesor puternic ce ajută la implementarea unor presetari în programe de gătit și rețete. Modelele de ultimă oră pot fi chiar conectate online, programate și operate de la distanță. Nu e departe ziua când și bucătăriile profesionale de la noi vor avea astfel de dotări.

De interes:  Beneficiile indepartarii parului cu un epilator IPL la domiciliu

Până la acele echipamente gastronomice atât de inteligente încât nu mai au nevoie deloc de intervenția bucătarilor, există o multitudine de modele de cuptor profesionale foarte bune disponibile pe piață.

Înainte de a alege un model, trebuie să cunoști ce știe să facă fiecare tip de cuptor, care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor tale în unitatea de alimentație publică pe care o conduci.

Prin urmare, alege cuptorul gastronomic potrivit în principal după de sursa de energie pe care o folosește și caracteristicile sale în materie de gătit.

Cântărește cu prudență avantajele și dezavantajele fiecărui model. Există o mulțime de cuptoare gastronomice profesionale, fiecare având propriile caracteristici, scopuri și particularități. Trebuie să le analizezi cu atenție pentru a lua cea mai potrivită decizie pentru unitatea ta.

Criterii de alegere? După dimensiuni, tipuri de tăvi și panoul de control, ușurința de utilizare. Ca o caracteristică generală, trebuie spus că aceste cuptoare profesionale sunt anume proiectate pentru o utilizarea intensivă și continuă.

De interes:  Coloreaza-ti viata cu ajutorul unor aranjamente florale artificiale

Dacă intenționezi să deschizi un restaurant sau o altă unitate de alimentație publică, știi deja că gătitul este inima afacerii tale. Dacă vei avea dotările potrivite, acestea vor oferi echipei tale mai multă agilitate și vor îmbunătăți experiența de consum a clienților tăi.

Cuptor gastronomic pe gaz sau electric?

Cuptorul pe gaz este încă unul dintre cel mai întâlnite echipamente în bucătăriile profesionale din România. Cu toate acestea, are avantajele și dezavantajele sale. În comparație cu un cuptor electric, echipamentul este mult mai economic. Într-o bucătărie HoReCa, unde cuptorul va fi pornit timp îndelungat, acest lucru face o diferență mare în ceea ce privește factura la energie electrică.

Pe de altă parte, arderea cuptorului pe gaz, mai exact modul în care acesta coace, poate fi puțin neuniformă, inexactă. Asta deși majoritatea modelelor actuale au ușa din sticlă specială și un sistem interior de izolare termică care ajută la distribuția și retenția căldurii. Modelele mai sofisticate dispun de un sistem de ventilație bun care asigură o ardere relativ uniformă.

De interes:  Ce se intampla daca nu schimbi uleiul moto la timp?

Modelele electrice de cuptoare gastronomice sunt conectate ușor și mai sigure în funcționare. Pe de altă parte, se încălzesc mult mai repede și mențin temperatura constantă (autoreglându-se) chiar și într-o situație în care ușa trebuie deschisă și închisă de mai multe ori într-un timp scurt.

Cuptoarele electrice sunt, de asemenea, adesea mai moderne, oferind panouri digitale pentru controlul temperaturii, cronometru și alte setări interesante.

Pentru a analiza pe îndelete modelele cele mai bune de cuptoare gastronomice, intră pe site-ul celor de la TC Romania Crown Cool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.